Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η κολλημένη βελόνα

Μας το έστειλε το attacktv..... Ευχαριστούμε πολύ
Της Ντιάνας  Καράμπελα
  
Στην ψυχολογία η μέθοδος της κολλημένης βελόνας , είναι μια σημαντική τακτική που αν την εφαρμόσεις , περνάς το μήνυμά σου και κερδίζεις το στόχο
σου.
Αυτό βλέπουμε να το γνωρίζουν καλά σε επικοινωνιακό επίπεδο και να το εφαρμόζουν μέσω του έντυπου, ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .
Ένα δυνατό χαρτί που χρησιμοποιούν επίσης είναι η τρομοκρατία για μισθούς, συντάξεις , καταθέσεις ,επικείμενη χρεοκοπία, επιστροφή στη δραχμή.
Εκεί έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για να επιβιώσουν , να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και να παίξουν πάλι κεντρικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας.
Άραγε ο πολίτης που βομβαρδίζεται με αυτά τα επιχειρήματα και πείθεται έχει βάλει το μυαλό του να σκεφτεί;
Το ναδίρ της χώρας ποιοι το έφεραν; Αυτοί μέχρι τώρα δεν ήταν οι κύριοι διαχειριστές και κυβερνήτες εναλλάξ , αυτής της χώρας ; Αυτοί δεν συγκυβέρνησαν και καθημερινά έβαζαν και ένα καινούργιο τρομολάγνο σενάριο προκειμένου να ψηφίζουν το ξεπούλημα της χώρας και δικαιολογώντας τις συνεχείς μειώσεις έως εξαθλίωσης των μισθών;
Αυτοί δεν αδιαφόρησαν για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την αγορά , όταν έπεφταν τα πακέτα χρηματοδότησης μας από την Ευρωπαϊκή ένωση, τα οποία κατασπατάλησαν σε οτιδήποτε παθητικό , εκτός από την διοχέτευσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην αγορά , όπου θα γινόταν η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας;
Χωρίς δυνατή αγορά δεν νοείται να έχει πραγματική οικονομία άρα και ευημερία η χώρα.
Τα πακέτα αυτά που πήγαν για βίλες , πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα διαπλεκόμενων ημετέρων καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι του μόχθου , οι μισθωτοί και οι απόμαχοι της ζωής.
Εκεί που έπρεπε να γίνουν έλεγχοι ουσιαστικοί και με κυρώσεις για την μη πραγματοποίηση των επενδύσεων  ,γλύφανε οι διαπλεκόμενοι κηφήνες το έτοιμο μέλι.
Πολύ συνοπτικά και βέβαια και για πολλούς άλλους λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί μας έφτασαν στον εξευτελισμό μας σαν άτομα , επαγγελματίες, εργαζόμενους και χώρα.
Η καραμέλα ότι το ΔΝΤ θα μπει και σε άλλες χώρες δεν τους απαλλάσσει διότι και εκεί τα παιχνίδια που παίζουν οι ηγέτες τους και τις υπογραφές που βάζουν, αυτοί γνωρίζουν.
Η μέθοδος της κολλημένης βελόνας λοιπόν μας λέει να εμπιστευτούμε τους εκτελεστές μας, γιατί οι άλλοι , όποιοι κα αν είναι αυτοί….. δεν μπορούν λένε , να κάνουν τίποτα.
Ναι , είναι προτιμότερο να εμπιστευτούμε όσους δεν είχαν εμπλακεί σε όλη αυτή την διαπλοκή ,τρυφηλότητα , αναλγησία ,ξεπούλημα της χώρας ,παρά να αφήσουμε τους βιαστές  μας , να καγχάζουν για άλλη μια φορά πάνω στα πτώματα μας,  με όλο τον αμοραλισμό που τους διακατέχει.