Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Με νέο ειδικό λογισμικό για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Με νέο, ειδικό λογισμικό, δικού της σχεδιασμού, για την καταχώριση, επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων η Περιφέρεια
Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
   Το ειδικό λογισμικό  σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια πρώτη προσπάθεια αποδέσμευσης της ΠΚΜ από ιδιώτες παρόχους και βασιζόμενη στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της.
   «Η εξοικονόμηση δαπανών δεν απαιτεί πάντα οριζόντιες περικοπές, όπως αποδεικνύεται από το έργο που έφεραν σε πέρας οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αρκεί ο καλός συντονισμός, η διάθεση για συνεργασία, η αξιοποίηση της δυναμικής και της τεχνογνωσίας του προσωπικού για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό στον ελάχιστο χρόνο με το μικρότερο δυνατό κόστος», δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.
    «Είμαστε υπερήφανοι για την αποτελεσματικότητα των συνεργατών μας. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο «Καλλικράτης», τις περικοπές των εκλογικών δαπανών και τις αυξημένες ευθύνες που συνεπάγονται οι διευρυμένες αρμοδιότητες της ΠΚΜ στη νέα διοικητική δομή της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι έτοιμη το βράδυ της 6ης Μαΐου να μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα τα αποτελέσματα μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στόχος μας είναι η αρτιότερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα εκλογικά αποτελέσματα και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΜΜΕ»,  κατέληξε ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
     Υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών έχει οριστεί ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΚΜ Δημήτριος Λευκόπουλος. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Λευκόπουλος πρόκειται να επισκεφθεί τις επιτροπές διεξαγωγής των εκλογών που έχουν συσταθεί στις επτά περιφερειακές ενότητες, προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος της πιστής εφαρμογής των οδηγιών για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη καθοριστεί και διαμορφωθεί οι χώροι παραλαβής και προετοιμασίας του εκλογικού υλικού (γραφική ύλη, ψηφοδέλτια, κάλπες κτλ).