Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
Παρεμβαίνω επώνυμα για το μείζον πολιτικό ζήτημα της προκλητικής χρηματοδότησης των κομμάτων που εκπροσωπούνται
στην βουλή. Αγνοούν οι περισσότεροι Έλληνες ότι με τροπολογία που πέρασαν την Μ. Δευτέρα στην βουλή ξεπάγωσαν την άντληση της κρατικής χρηματοδότησης ενώ είναι κατάχρεοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ καθώς οφείλουν περισσότερα από 252 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και έχουν υποθηκεύσει ήδη τις επιχορηγήσεις του κράτους που δεν τους αρκούν να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες τους , ήδη η ΝΔ οφείλει μισθώματα και μισθούς υπαλλήλων.
 Με την ψήφιση αυτής της επαίσχυντης τροπολογίας νύκτωρ τα κόμματα εν μέσω οικονομικής κρίσης ενώ οι πολίτες δεινοπαθούν βρίσκονται στα όπια της εξαθλίωσης, τα κόμματα αποδέσμευσαν χρήματα που σε καμία άλλη χώρα δεν λαμβάνουν κόμματα τόσο υψηλή επιχορήγηση με βάση τον πληθυσμό και την οικονομία της χώρας.
 Είναι δυνατόν με τόσο χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην χώρα μας τα κόμματα που θα υποστούν εκλογικό καταποντισμό στην αναμέτρηση της 6ης ΜΑΪΟΥ να παίρνουν τόσο δημόσιο χρήμα και να επιβαρύνουν τον δημόσιο προϋπολογισμό να κατασπαταλούν χρήματα για την διαφημιστική προβολή τους δυσανάλογα με τα μικρότερα κόμματα που αδικούνται από τον Νόμο που ισχύει και πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα, που ουσιαστικά επιτρέπουν τα κόμματα να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. 
 Τάσσομαι υπέρ της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, να χρηματοδοτούνται τα κόμματα από χορηγίες και δωρεές ιδιωτών με απόλυτη διαφάνεια που θα ελέγχεται από μια ανεξάρτητη αρχή που θα στελεχώνεται από δικαστές κύρους.
 Έτσι θα παύσουν τα κόμματα να αποτελούν εστίες διαφθοράς και διαπλοκής πολιτικών προσώπων και της άρχουσας οικονομικής τάξης που επηρεάζει με μαύρο πολιτικό χρήμα πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν την τύχη αυτού του λαού που έφθασε στα όρια της κατάντιας 
β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ