Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Μαζί μπορούμε και στα δύσκολα - Μήνυμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Μας το έστειλε η Μαρία Μίχου..... Ευχαριστούμε πολύ
Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές η υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:


Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Οι επιλογές της καθεμιάς και του καθενός από εμάς θα καθορίσουν τη μοίρα του τόπου.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα λάθη και τις παραλείψεις προηγούμενων ετών έφεραν την κατάρρευση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που απαξίωνε την παραγωγική διαδικασία και ενθάρρυνε τη σπατάλη και την υπερκατανάλωση με δανεικά.
Η κοινωνία σήμερα – περισσότερο από κάθε άλλη φορά – χρειάζεται κόμματα και υποψηφίους δύσκολων καταστάσεων, δύσκολων, αλλά ρεαλιστικών στόχων.
Οι εκλογές με τα μεγάλα και ωραία λόγια τελείωσαν.
Στις 6 Μαΐου, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν τη σταθερότητα της χώρας μέσα από ένα δύσκολο αλλά αξιόπιστο πλάνο ανασυγκρότησης.
Η σύντομη παρουσία μου στο Κοινοβούλιο μέσα σε ένα αφιλόξενο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον με έφερε αντιμέτωπη με κρίσιμα διλήμματα, μου έδωσε όμως και την απαραίτητη εμπειρία για να τα αντιμετωπίσω.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η χώρα μας χρειάζεται:
-        Νέο παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες (τουρισμός, αγροτική ανάπτυξη, ενέργεια) οι οποίοι θα συμπαρασύρουν ανοδικά τους υπόλοιπους κλάδους και την κατανάλωση.
-        Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, μέσα από την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και κυρίως μέσα από την ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος στη βάση ενός νέου εκλογικού νόμου.
-        Κοινωνικά ισοδύναμα μέτρα που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης που πλήττει κυρίως νέους, γυναίκες και ηλικιωμένους.
-        Ένα Δίκαιο, Σταθερό, και Απλό Φορολογικό Σύστημα μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις.

Φίλες και φίλοι,
Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.
Η προσωπική μου επαγγελματική διαδρομή για 22 χρόνια στην Πιερία μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι επιχειρηματίες.
Προβλήματα που μας έχουν θυμώσει και απογοητεύσει.
Πρέπει όμως να μετατρέψουμε τον θυμό σε δημιουργικότητα και την απογοήτευση σε ελπίδα.
Οι Πιεριείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε στα δύσκολα.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, πρόγραμμα και μεθοδικότητα μπορούμε να πετύχουμε.
ΜΑΖΙ θα χτίσουμε μια Ελλάδα Αυτοδύναμη.
ΜΑΖΙ καλούμαστε να φέρουμε την Πιερία στη θέση που της αξίζει.