Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

To flip flop του ακτιβιστή Μ.Βορίδη για τις προσλήψεις

Μας το έστειλε η Όλγα Χωμενίδη
Υπάρχουν ορισμένες λέξεις- κλειδιά που εξακολουθούν να είναι ταμπού για το πολιτικό σύστημα ακόμη και μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιοπιστίας των
πολιτικών. Μία λέξη- κλειδί όμως μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Η λέξη "πρόσληψη".

Κεντρικό θέμα της πολιτικής σκηνής τις τελευταίες ημέρες, λες και δεν υπάρχουν άλλα που απασχολούν τους έλληνες, είναι οι εποχιακές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.

Ψάχνοντας κάποιο θέμα να διαγκωνιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης ανακαλύπτει τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.

Ανεβάζει λοιπόν τις κορώνες ο Γ.Μιχελάκης "ρουσφετολογικές, προεκλογικές προσλήψεις", "διογκώνει το σπάταλο κράτος" και άλλα.

Βγαίνει όμως ο γαλάζιος υπουργός Μ.Βορίδης, που έχει υπογράψει την απόφαση της κυβέρνησης στην Ανατροπή στο Μega και αδειάζει τον Γ.Μιχελάκη (τον εκρπόσωπο τύπου του κόμματός του πλέον) τονίζοντας:
"Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης μιλώντας στο Mega στην εκπομπή «Ανατροπή» επιβεβαίωσε πως οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ και απέδωσε την ανακοίνωση της ΝΔ σε «εσφαλμένη πληροφόρηση της Συγγρού». "
Το πράγμα όπως καταλαβαίνεται δεν μαζευόταν. Και επειδή δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους στη ΝΔ βρέθηκε η φόρμουλα να παγώσει ο διαγωνισμός για τα ΕΛΤΑ. Περιχαρής στην ανακοίνωσή του ο Γ.Μιχελάκης τονίζει:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι  -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας - οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν.
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» .
 Το πράγμα αρχίζει να γίνεται...ανέκδοτο και σύντομα έρχεται το flip flop από τον Μάκη Βορίδη το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

Βορίδης: «Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας ότι «ορθά παρενέβη η ΝΔ» στο θέμα. 
 Λοιπόν, μετά την παράθεση των δηλώσεων,  ας ανακεφαλαιώσουμε. Ας συνθέσουμε κατ΄αρχήν την άποψη Βορίδη.

Σύμφωνα με τον Μ.Βορίδη λοιπόν: οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι σωστές , πρέπει να γίνουν (γι αυτό άλλωστε και τις υπέγραψε), η ΝΔ αντέδρασε γιατί είχε εσφαλμένη πληροφόρηση αλλά ορθώς παρενέβη και τέλος πάντων οι προσλήψεις να πάνε μετά τις εκλογές παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις είναι εποχιακές και γίνονται όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 14 χρόνια.

Τώρα ας προσπαθήσουμε να συνθέσουμε και την άποψη Γ.Μιχελάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη: Οι προσλήψεις είναι ρουσφετολογικές του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι τις υπέγραψε ο γαλάζιος υπουργός. Οι προσλήψεις δεν πρέπει να γίνουν (ακόμη κι αν υπήρχε λανθασμένη πληροφόρηση) επειδή υπάρχει σπάταλο κράτος. Πρέπει να γίνουν μετεκλογικά που θα έχουμε βγεί εμείς και δεν θα υπάρχει σπάταλο κράτος.

Σχόλιο; Ουδέν.


http://5dnews.blogspot.com/2012/03/to-flip-flop.html