Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε προτείνει...

Μας το έστειλεh η Όλγα Χωμενίδη

Ενας μαθητής γυμνασίου- κινηματογραφιστής, με όπλο το ταλέντο του, βοηθά όλους τους φιλόδοξους σκηνοθέτες του κόσμου, φέρνοντας στη δημοσιότητα τις 39 "must see" ταινίες που δεν έχουν γυριστεί στην Αμερική.Την πολύτιμη αυτή γνώση, την χρωστά στον Μάρτιν Σκορτσέζε.

O Colin Levy είναι 22 χρονών και λατρεύει τον κινηματογράφο. Πρώτα αγάπησε την φωτογραφία αλλά γρήγορα πέρασε στην εβδομη τέχνη. Την πρώτη του ταινία μικρού μήκους την γύρισε σε ηλικία 13 ετών. 

Στο γυμνάσιο χρειάστηκε ενάμισι χρόνο για να ολοκληρώσει μία ταινία μικρού μήκους διάρκειας 5 λεπτών με πρωταγωνιστή τον πατέρα του κάνοντας εξωτερικά γυρίσματα στην... αυλή του σπιτιού του.Η ταινία αυτή απέσπασε το πρώτο βραβείο στο YoungArts award. Η επιτυχία αυτή του έδωσε την ευκαιρία να έχει μία συνάντηση που θα καθόριζε την ζωή του. Βρέθηκε και συνομίλησε με τον Μάρτιν Σκορτσέζε.

Στη συνάντηση αυτή ο Μάρτιν Σκορτσέζε σύμφωνα με τον Levy του έδωσε συχγαρητήρα για την ταινία του. Ο Levy για να τον ευχαριστήσει του έστειλε τις επόμενες ημέρες μία κάρτα και προς έκπληξή του, ο Σκορτσέζε ανταπέδωσε στέλνοντάς του αρκετά βιβλία και dvd καθώς και τη λίστα με τις 39 καλύτερες ταινίες που δεν έχουν μεν γυριστεί στην Αμερική, αλλά είναι αριστουργήματα της εβδομης τέχνης, απαραίτητα για την μελέτη κάθε επίδοξου κινηματογραφιστή. Ανάμεσά τους: Metropolis, Nosferatu, O Ρόκο και τα αδέρφια του, Blow up και άλλες. 

Η λίστα λοιπόν έχει ως εξής: