Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δύο σημαντικά έργα Δασικής Οδοποιίας

Μας το έστειλε η Μαρία Μίχου

-        Θα συμβάλουν στην σωστή διαχείριση των Δασών της Πιερίας
 Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου την ένταξη από την
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δύο ουσιαστικών έργων δασικής οδοποιίας στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού προϋπολογισμού 1.617.000€.
Η κα Μίχου ήδη από τις 22-7-2011 είχε ενημερωθεί για το θέμα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο και παρακολουθούσε την πορεία ένταξης των έργων ενώ ακολούθησε νέα συνάντηση τον Αύγουστο στην Διεύθυνση Δασών Πιερίας με τον Διευθυντή κ. Γιώργο Μαυρίδη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
-        ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΑΣΟΔΡΟΜΟΥ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΛΙΑΧΑ-ΠΑΝΩΡΙ-ΑΝΑΡΩΤΗΡΙΟ-ΚΑΡΑΣΟΥΛΙ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ «ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ-ΦΤΕΡΗΣ-ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑΤΟΣ» συνολικού προϋπολογισμού 930.000€ και
-        ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «Π. ΒΡΥΑ – ΜΑΡΜΑΡΟ – ΜΕΣΣΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ «ΠΙΕΡΙΩΝ» (ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ «ΡΗΤΙΝΗΣ – ΒΡΥΑΣ») συνολικού προϋπολογισμού 687.000€.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Βουλευτής:
«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια θετική εξέλιξη. Όπως εύστοχα επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση των προτάσεων είναι πολλά.
Μεταξύ άλλων επιτυγχάνεται η επαρκής προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέσα από καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείρηση».