Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών με 300 κάλυκες και τρεις τραυματίες 
Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι
που βρισκόταν ταμπουρωμένος, ο 24χρονος δράστης των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν. 

Ο ύποπτος αντιστάθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, σύμφωνα με άλλη πηγή της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε νέες τεχνητές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα. 

Πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Μοχαμέντ Μεράχ σκοτώθηκε, αφού αντιστάθηκε στα μέλη των επίλεκτων δυνάμεων Raid, που πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμά του. Κατά την ανταλλαγή πυρών -300 κάλυκες συνολικά- τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας «αρκετά σοβαρά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος είχε οχυρωθεί στο μπάνιο του διαμερίσματος, περιμένοντας τους αστυνομικούς, όπου και σκοτώθηκε.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο Μεράχ σκοτώθηκε, όταν πήδηξε από το παράθυρο, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε επαναλάβει ότι στόχος της αστυνομίας ήταν να τον συλλάβει ζωντανό, για να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι από χθες το βράδυ ο Μοχαμέντ Μεράχ είχε σκληρύνει τη στάση του και είχε πει ότι «θέλει να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια».

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, είχε πει ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχαμέντ Μεράχ, ενδέχετο να μην είναι ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ είχε πει ότι θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.


Η συνέχεια εδώ