Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θ. Παπαγεωργίου: «Επιτέλους έχουμε πρωτοβουλίες και δρομολογούνται έργα για την ανάπτυξη της χώρας»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 Κατερίνη   22 Μαρτίου 2012
Συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ελληνικού το Πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» και την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ΑΠΕ
  
Θετική ήταν η προσέγγιση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου,
μιλώντας στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού - Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ - Προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ) - Κριτήρια Αειφορίας Βιοκαυσίμων και Βιορευστών (Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ)»

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου «όλοι σε αυτή τη χώρα διαπιστώνουμε το αναπτυξιακό έλλειμμα, έλλειμμα αναπτυξιακής στρατηγικής. Πολύ σωστά λέμε ότι η χώρα μας έχει καθηλωθεί, έχει καθημαχθεί, βουλιάζει στην ύφεση, έχασε πλούτο τα τελευταία χρόνια κατά 20% με 25% του ΑΕΠ, λέμε πολύ σωστά ότι είναι ανάγκη να πάμε σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, να δώσουμε αναπτυξιακά πρόσημα στη χώρα και να ξαναγυρίσει η χώρα σε δρόμους ανάπτυξης, παραγωγής, πλούτου και ούτω καθεξής και όταν έρχεται η συζήτηση στο προκείμενο, αρχίζουμε και μεμψιμοιρούμε, αρχίζουμε και μηδενίζουμε, αρχίζουμε και αποφεύγουμε την ουσία της συζήτησης».

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού τόνισε πως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού. «Είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού στον αστικό ιστό της χώρας και θα πρέπει επιτέλους να το αξιοποιήσουμε. Δεν μπορεί να πηγαινοέρχονται οι επενδυτές, οι μελέτες, οι διεθνείς μελετητές και να μην προχωράει ένα βήμα. Ήρθε αυτό το νομοσχέδιο να συζητηθεί επιτέλους για το πώς θα το αξιοποιήσουμε».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» είπε πως «Όλοι μιλάμε και χρόνια εγώ ακούω να λέμε πια τι θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα και πού πρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους τις δυνάμεις και λέμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουμε έλλειμμα στο ισοζύγιο παραγωγής ενέργειας, εισάγουμε από τις βόρειες χώρες και τώρα που έρχεται ένα πρόγραμμα, με τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχω κι εγώ, δρομολογεί λύσεις για να παράξουμε και να εξάγουμε ενέργεια» και τόνισε πως «δεν μπορεί να αφήσουνε, ιδιαίτερα τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τους λαϊκιστές αυτής της χώρας να παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες του ελληνικού λαού και σπουδαία έργα, όπως το «ΗΛΙΟΣ» που είναι αναγκαία για τη χώρα να τα μηδενίζουν, να τα ακυρώνουν».

Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας για την παραγωγή βιοκαυσίμων και βιοενέργειας επεσήμανε πως «Είναι τραγικό να φτιάχνουμε μονάδες -έχουμε τρεις στην Ελλάδα- οι οποίες παράγουν βιοντίζελ στη Βόρειο Ελλάδα και στην Πάτρα και οι οποίες κλείνουν γιατί δεν παράγεται πρώτη ύλη στον αγροτικό τομέα. Εισάγουμε ως ένα σημείο πρώτη ύλη από τη Βουλγαρία ή από άλλες χώρες και μαραζώνει.
Λέμε πως θα γίνει αναδιάρθρωση. Εγώ βαρέθηκα να ακούω σε αυτή τη χώρα για αναδιάρθρωση καλλιεργειών και παραγωγική αναδιάρθρωση και όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να κουβεντιάσουμε, να κάνουμε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, έναν πόλο ανάπτυξης, να κάνουμε τον ήλιο ένα πόλο ανάπτυξης ή το βιοντίζελ, υπεκφεύγουμε και αρχίζουμε να γενικολογούμε πάλι. Αυτός ο τομέας είναι αδικημένος και πρέπει να επικεντρώσουμε όχι μόνο στις ανανεώσιμες, στα φωτοβολταϊκά και όπου δει, αλλά πρέπει και αυτόν τον τομέα να τον δούμε με προσοχή».

Τέλος τόνισε πως με το νομοσχέδιο αυτό δρομολογούνται «τρεις σπουδαίες πρωτοβουλίες, δυο μεγάλα έργα και έναν σοβαρός τομέας του βιοντίζελ και της βιομάζας κοντά στη ΔΕΗ. Ας τα χαιρετήσουμε και ας δούμε πώς, από εδώ και πέρα, αυτά τα έργα με τη δρομολόγηση του χρόνου θα πάρουν υπόσταση και θα γίνουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα που τόσο το ζητάμε όλοι και αγωνιούμε γύρω από το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της χώρας μας».