Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο Μπουτάρης “απειλεί”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη. Την προσωπικότητα που κατάφερε να
ενώσει κάτω από τη δική του υποψηφιότητα το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τον δήμο από τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τον κέρδιζε ανελλιπώς από το 1986.

Στις εκλογές του 2014, είναι φυσικό η Κεντροδεξιά να επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς, αξιοποιώντας απ’ τη μια τη φθορά που θα έχει υποστεί μέχρι τότε η διακυβέρνηση Μπουτάρη, και απ’ την άλλη τις συνέπειες του Μνημονίου, με το οποίο έχει συνδεθεί σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, και μια δεύτερη θητεία στον δημαρχιακό θώκο της συμπρωτεύουσας.

Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του: «Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Το 2014 θα είμαι και πάλι υποψήφιος. Και πάλι θα κερδίσουμε», σχολίασε με νόημα, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

http://www.statesmen.gr/