Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ενταση στην Ιερισσό για τα μεταλλεία....

Εικόνες πολέμου… Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση έξω από το Δημαρχείο της Ιερισσού.
Πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού, είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του
Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Τόλη Παπαγεωργίου που μίλησε στο halkidikinews.gr εξαγριωμένοι κάτοικοι έχουν αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και άλλα αυτοκίνητα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του Δημαρχείου.

«Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να γίνει η επένδυση» λέει στο halkidikinews.gr o κ.Παπαγεωργίου.

Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κατακλίσει την Ιερισσό και συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος με τους αντιδρώντες.

Τραυματίστηκαν δύο άνδρες των ΜΑΤ. Οι αντιδρώντες δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το Δημαρχείο. Από τη Μεγάλη Παναγιά οργανώνονται να κατεβούν στην Ιερισσό.

01.24 Γίνονται διαπραγματεύσεις με τους αντιδρώντες προκειμένου να αποχωρήσουν ήρεμα. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε: "Ζητήσαμε να μην επέμβει η αστυνομία και να ομαλοποιηθεί η κατασταση. Αυτην την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για επανέλθει στην Ιερισσό η ηρεμία. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική".

40 Δημοτικοί σύμβουλοι έμειναν εγκλωβισμένοι στο Δημαρχείο μέχρι αργά το βραδυ..

Νωρίτερα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά υπήρξε ένταση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στις Σκουριές.

Η παράταξη του κ.Βλαχόπουλου αποχώρησε, ωστόσο έξω από το Δημαρχείο συγκεντρώθηκαν αντιδρώντες και απέκλεισαν τις εισόδους του κτηρίου.

Μετά τις 23. 20 έφθασαν ενισχύσεις των ΜΑΤ από τον Πολύγυρο.

Στο Δημαρχείο έχουν κόψει το ρεύμα και το νερό. Καταγγέλουν στο Halkidikinews.gr ότι οι αντιδρώντες πέταξαν καπνογόνο εντός του Δημαρχείου.

πηγή: Halkidikinews.gr

http://www.rthess.gr/