Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διαβίβαση πρόγνωσης καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από 14 έως 17 /02-2012


ΘΕΜΑ: Διαβίβαση  Πρόγνωσης Καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από 14 έως 17 /02-2012

ΣΧΕΤ.: Το από 14 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα  2:34 μ.μ.)  e-mail της Δ/νσης  Πολιτικής Προστασίας της
            Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης

Σας διαβιβάζουμε το παραπάνω σχετικό e-mail της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης, σχετικό με την πρόγνωση καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για το χρονικό διάστημα από Τρίτη (14-02-2012) έως και Παρασκευή (17-02-2012).  
Σύμφωνα με την εν λόγω πρόγνωση,  αναμένεται να  εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στην περιοχή μας, την Πέμπτη (16-02-2012) ,τις πρωινές ώρες μετά τις 11.00 π.μ. που θα διαρκέσουν για ένα τρίωρο , οι όποιες δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα .
Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή στον ΠΑΓΕΤΟ, που συνεχίζεται και ήδη  δημιουργεί δύσκολες συνθήκες στη μετακίνηση των πολιτών και κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για  την έγκαιρη τοποθέτησης σάκκων αλατιού  σε επικίνδυνα σημεία του οδικού  δικτύου αρμοδιότητάς σας (ορεινά και ανήλια σημεία, στροφές δρόμων, γέφυρες κ.λ.), ώστε να αποφευχθούν  τα τροχαία ατυχήματα.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
 Το από 14 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα  2:34μ.μ.) e-mail της
 Δ/νσης  Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης
 Διοίκησης  Μακεδονίας –Θράκης
                   
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Αγρ/μος Τοπ/φος Μηχανικός




ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                                                                
           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

            ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
              Προϊστάμενος Διεύθυνσης
                      Τηλ. κιν.     : 6948759994
                                              6973302869
                                              6934309609
                     Τηλ. γραφ.: 2313309609
                                              2313309409
                     Φαξ              : 2313309410
                     E-mail          : pol-pro@damt.gov.gr (Διεύθυνσης)
                                             kokolak@damt.gov.gr (Προσωπικό)


Σύμφωνα με τη σημερινή (Τρίτη 14/2/2012) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
·         Για σήμερα Τρίτη πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε υψόμετρο άνω των 800μ. ενώ στις περιοχές Ασπροβάλτας και Αγίου Όρους βροχή ή χιονόνερο.
·         Για την Τετάρτη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ασθενής χιονόπτωση σε υψόμετρο άνω των 800μ. ενώ το μεσημέρι μπορεί να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά της Χαλκιδικής.
·         Για την Πέμπτη (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ) από τα βόρεια στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες (στα πεδινά χιονόνερο). Μετά τις 11.00πμ στη Πιερία-Ημαθία- Πέλλα χιονοπτώσεις – όχι μεγάλες ποσότητες – που θα διαρκέσουν για ένα τρίωρο περίπου. Στη Θεσσαλονίκη ασθενής χιονόπτωση και με πιθανότητα για Σέρρες-Καβάλα- Δράμα και Χαλκιδική. Νωρίς το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, στις Σέρρες και στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη με εξαίρεση τις παραμεθόριες περιοχές της που θα έχουν κανονική χιονόπτωση για ένα τρίωρο περίπου. Νωρίς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στο Άγιον Όρος ασθενείς χιονοπτώσεις. Από τις 11.00 πμ στην περιοχή της κοιλάδας του Αξιού και στον Στρυμωνικό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη. Θα σημειωθεί παγετός.
·         Για την Παρασκευή από τις πρώτες ώρες και μέχρι τις 09.00πμ. στην περιοχή του Αγίου Όρους και στη Σιθωνία καθώς και στη Θράκη αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις.  
·         Γενικά οι όποιες χιονοπτώσεις δεν αναμένονται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα γιατί δεν έχουν ούτε διάρκεια αλλά και ούτε ποσότητες. Ιδιαίτερη προσοχή όμως απαιτείται για τον παγετό.