Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Όχι σε νέα μέτρα και περικοπές μισθών λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.


Μετά το κίνημα «Δεν πληρώνω», μια σειρά από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., φαίνεται πως σχηματίζουν το δικό τους, άτυπο, κίνημα… «δεν ψηφίζω».
Συγκεκριμένα οι βουλευτές
Δημήτρης Σταμάτης, Τόνια Αντωνίου, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Παπουτσής, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Καρασμάνης, Τάσος Καρυπίδης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Real News» ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν νέα μέτρα, ειδικά εάν αυτά έχουν να κάνουν με περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, δήλωσε ότι «παρ' ότι αγαπώ τον Αντώνη Σαμαρά, έχω αποφασίσει να μην ψηφίσω αυτά τα θέματα. Είτε είναι η δανειακή σύμβαση, είτε πολυνομοσχέδιο, είτε Μνημόνιο. Φτάνει πια με όλα αυτά! Αν αυτό επιφέρει και κομματικές συνέπειες, τότε κάθε βουλευτής πρέπει να είναι ικανός να τις υποστεί».
Από την πλευρά της η ανεξάρτητη βουλευτής Τόνια Αντωνίου, σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία έχει εξαθλιωθεί. Δεν μπορούν να περάσουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Δύο χρόνια τα λέμε και δεν κάνουμε τίποτα. Επιτέλους ας προχωρήσουμε».
Στο ίδιο κλίμα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, δέχεται υπό όρους το βρετανικό δίκαιο ή και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ωστόσο δηλώνει ανένδοτος στις μειώσεις στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα. «Δεν συζητώ να πειραχτεί το δώρο στους χαμηλόμισθους, αλλά μόνο σε όσους παίρνουν υπερβολικά υψηλό μισθό. Επίσης, δεν συζητώ τη μείωση του κατώτατου μισθού, δεν το ψηφίζω αν έρθει».
Όχι στη μείωση του κατώτατου μισθού, λένε και δύο ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Γιάννης Αμοιρίδης και Δημήτρης Παπουτσής, που ξεκαθαρίζουν ότι η μείωση του κατώτατου μισθού θα είναι το τελευταίο οχυρό που θα πέσει στην ολομέλεια της Βουλής.
Στο ίδιο πλαίσιο και ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει «μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ή και γενικά την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του 13ου και 14ου μισθού». Το ίδιο υποστηρίζουν Γιώργος Καρασμάνης και Τάσος Καρυπίδης.
Τέλος, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέρει: «Δεν θα ψήφιζα ποτέ να πουληθεί το φυσικό μας αέριο στα τυφλά. Δεν θα ψήφιζα ξανά ποτέ να αυξηθεί ο ΦΠΑ περισσότερο απ' ότι σήμερα».


http://www.eklogika.gr/news/7586