Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Προσπάθησαν να κλέψουν 500 κιλά καλώδια του ΟΣΕ στην Κατερίνη

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν χθες το πρωί ένας 24χρονος και ένας 53χρονος στην Κατερίνη, οι οποίοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης ξύλινο
στροφίο με καλώδιο τηλεπικοινωνίας μήκους 500 μέτρων.


Αρχικά, προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλου του ΟργανισμούΣιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) ότι δύο άτομα αφαίρεσαν το καλώδιο και το τεμάχισαν σε πλήθος κομματιών. Οι δράστες μετέφεραν αυτά πλησίον του οχήματος του 53χρονου χωρίς να προλάβουν να τα μεταφορτώσουν λόγω της άφιξης των αστυνομικών και αποχώρησαν πεζοί από το σημείο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση το όχημα και τελικά συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 109 κομμάτια καλωδίου τηλεπικοινωνίας, κοπτικά εργαλεία και το προαναφερόμενο όχημα. Τα κατασχεθέντα καλώδια συνολικής αξίας 25.000 ευρώ θα αποδοθούν σε υπάλληλο του ΟΣΕ.


Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το προηγούμενο διήμερο, οι συλληφθέντες δύο φορές ενεργώντας από κοινού και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν 1.000 μέτρα καλώδιο τηλεπικοινωνίας ιδιοκτησίας του ΟΣΕ συνολικής χρηματικής αξίας 50.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.




http://portalpierias.gr/archives/1880