Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Χάρη χρωστούν στο Ψυχάρη οι νεαροί της ΟΝΝΕΔ


Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, την όχι άδικη αγανάκτηση που εκφράσθηκε, για τα όσα διαδραματίσθηκαν, κατά την κοπή της βασιλόπιτας, από τη νεολαία της ΝΔ.

Αγαπητό kentrinews, το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, δεν έγκειται στην παρουσία του υποψήφιου
για την Α Αθηνών κ.Ανδρέα Ψυχάρη στην τελετή αυτή.

Ανοικτή κομματική εκδήλωση ήταν, ψήφους χρειάζεται ο άνθρωπος για να εκλεγεί, καλώς έπραξε και πήγε, αφού το πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας, εξακολουθεί να διεξάγεται με τέτοιους κανόνες.

Του Σωτήρη Τζούμα





Το ανησυχητικό κατά τη γνώμη μου βρίσκεται σε δύο άλλους παραμέτρους..

Πρώτον, στην εμμονή της νεολαίας του πρώτου, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή, κόμματος της χώρας μας, να χρησιμοποιεί παλαιές κομματικές συνταγές για την επιβίωσή της και να μη φέρνει τα πάνω- κάτω, σε αυτή τη συγκυρία, δείχνοντας προς τον ελληνικό λαό ότι το σκάφος” Ελλάς”, κάπου μπορεί να προσάραξε, διαθέτει όμως πολύ καλό και νεώτατο πλήρωμα, για να το βοηθήσει να βγει από το ναυάγιο που υπέστη. Λές και όλοι παρακολουθούν άβουλοι την κατάντια της χώρας μας και περιμένουν απλά τη νεκροψία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Αντώνης Σαμαράς ως ικανός δεξιός οιακοστρόφος, κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την αρνητική συγκυρία, να δώσει μία ανάσα ζωής στους δικαίως ανησυχούντες και απογοητευμένους Ελληνες και από κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, μερικοί ακόμη, φιλότιμοι ευπατρίδες πολιτικοί που αγωνιούν για το αύριο, όπως οι Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης κ.α.

Και από εκεί και πέρα το χάος…Η τελετή της κοπής μίας Βασιλόπιττας, ιερή και συμβολική τελετή για όσους από μας είναι και νοιώθουν Χριστιανοί, μπορεί να έμεινε ως ένα έθιμο για να μας θυμίζει την πίστη μας και την παράδοσή μας, σε καμία περίπτωση όμως δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση.

Κι όσοι στο παρελθόν το απετόλμησαν, έπαθαν πανωλεθρία πολιτική και προσωπική. Κάτι ήξερε ο Γέρο Καραμανλής και το είχε κόψει από τα πρώτα έτη, της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Το δεύτερο ανησυχητικό σημείο, που πέρασε απαρατήρητο και γι΄ αυτό ασχολίαστο, ήταν όχι η παρουσία του κ.Ψυχάρη στην τελετή αυτή, αλλά η κραυγαλέα απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ.

Κανείς από τα μεγάλα και δυναμικά στελέχη της ΝΔ, δεν έδωσε το παρών. Και αυτό για μας είναι η είδηση που σημαίνει πολλά! Και να πούμε καταλήγοντας το εξής απογοητευτικό.

Αν δεν πήγαινε ο κ. Ψυχάρης, στη συγκεκριμένη τελετή, για να δημιουργηθεί η δημοσιογραφική ίντριγκα που δημιουργήθηκε, το όλο θέμα θα περνούσε-φευ- απαρατήρητο!

Κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί με την κοπή της πίτας των νεολαίων, του πρώτου κόμματος της χώρας μας.

Επομένως οι συμπαθείς νεολαίοι μας, χάρη χρεωστούν στον κ.Ψυχάρη!

Οσο για το αν η κ.Βόζενμπεργκ, που έχει δοκιμασθεί ήδη, με επιτυχία, στην Α Αθηνών και έχει κάθε λόγο να ελπίζει στην επανεκλογή της, ,ήταν πίσω από τον κ.Ψυχάρη στην τελετή, ήταν γιατί η συμπαθής κ.Βόζενμπεργκ,ξέρει ή έστω έχει ακούσει από τον ιστοριοδίφη πατέρα της, ότι στην πολιτική ισχύει το…ο πρώτος ην έσχατος και ο έσχατος πρώτος!!

Μετά τιμής

Σωτήρης Μ.Τζούμας


http://www.kentrinews.gr/