Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι "ακόλουθοι" του ονείρου μας


Επιμέλεια Κειμένου: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Επιμέλεια Εικόνας: Λορένα Σιούτη

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο (περίπου). Είχαμε την ανάγκη να φτιάξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας για
  ανθρώπους της γενιάς μας και ταυτόχρονα να τους παρουσιάζουμε τις άλλες ειδήσεις, αυτές που είναι πίσω από τις γραμμές, ή που ακόμη η σημαντικότητα τους βρίσκεται κρυμμένη και ίσως στοιβαγμένη σε κάποιο μονόστηλο.

Το όνομα ήταν δύσκολο σημείο του εγχειρήματος καθώς όλοι μας επιμέναμε σε κάτι ελληνικό που ταυτόχρονα να προσδίδει σε μια ταυτότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Πινάκιο.  Ένας πίνακας ειδήσεων και γνώσεων για την γενιά που δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, σε αυτήν την προσπάθεια μας ή τρέλα μας, μας εμπιστεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι σημαντικοί και με έργο ο καθένας απ’ αυτούς.
Σήμερα που κλείνουμε ένα χρόνο ζωής θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε που μας κατέθεσαν τις σκέψεις τους, τα όνειρα τους, τα θέλω τους αλλά και τις ελπίδες τους.


Ποδαρικό μας είχε κάνει ο «κολλητός» από την Καστοριά και νικητής του τελευταίου φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης Αλέξης Γούδας.  Παιδί απίστευτο, ευπρεπή και με μουσική παιδεία.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html



-Δεύτερη στη σειρά μας ήταν η τριταθλήτρια κόσμου στο Tae kwon do Τούλα Χρηστίδου, η οποία σε όποιο τουρνουά και να παίξει σαρώνει τίτλους και μετάλλια.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html




-Σημαντική για μένα ήταν και αυτή του Νίκου Ασλανίδη, του δημοσιογράφου που επιμελείται και παρουσιάζει εδώ και χρόνια τα Αληθινά Σενάρια, στην ΕΤ3. Μια εκπομπή πρότυπο που σίγουρα αν την πρόβαλε κανά Mega ο Ασλανίδης θα έσπαγε τα μηχανάκια της AGB.  Βλέπετε τα ποιοτικά προγράμματα των κρατικών καναλιών δεν συγκινούν τους μετρητές τηλεθέασης οι οποίοι δεν λένε και πάντα την αλήθεια.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/02/blog-post_03.html



-Η σύγχρονη Φιλέας Φογκ Εύη Δημητριάδου που έχει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες μοιράζεται με τους αναγνώστες του Πινακίου τα μυστικά από τα ταξίδια της.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html



-Ο Στέλιος Κάτσαρης είναι ένας καλλιτέχνης αυθεντικός που πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει και υπηρετεί. Βγάζει ενέργεια όταν βρίσκεται στη σκηνή σε κάνει να γελάς αλλά και να προβληματιστείς παράλληλα. Τον είχα γνωρίσει μέσα από τα βιντεάκια του youtube και μου άρεσε πολύ. Και έτσι λοιπόν μέσω μιας καλής μου φίλης τον βρήκα και τον έκανα συνέντευξη. 
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/01/blog-post_28.html



-Άμα σας ρωτήσουν από τους νέους ηθοποιούς ποιον ξεχωρίζετε, αυτόματα θα απαντήσετε τον Θανάση Τσαλταμπάση. Ο Θανάσης μας έκανε την τιμή και μας παραχώρησε συνέντευξη μέσα στην οποία μάλιστα μας αποκάλυψε πως -Κάποια στιγμή αποφάσισα πως δεν ήθελα να πιέζω τον εαυτό μου, ούτε μέρα. Σηκώθηκα σε μια νύχτα και την κοπάνησα. Κυνήγησα το όνειρο μου και να ΄μαι...” Αν το έχεις παιδί μου είναι δυνατόν να μη βγει;

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/02/blog-post_21.html




-Η ομορφότερη -κατά πολλούς-  Ελληνίδα Όλγα Φαρμάκη μίλησε στο Πινάκιο και μας έπεισε πως είναι αυτή που δείχνει στο γυαλί και δεν προσποιείται καθόλου. Μάλιστα λατρεύει τα παιδιά και είναι δίπλα τους με κάθε τρόπο. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η συνέντευξη είχε γίνει λίγες ημέρες μετά τη στήριξης της Όλγας στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου ιδρύματος.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html




-Χαμογελαστή, ιδιαίτερα όμορφη και χαρισματική είναι η Νάντια Μπουλέ. Πρόκειται για ένα κορίτσι με πολλά ταλέντα και όνειρα για τη ζωή. Είμαστε σίγουροι πως θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά, γιατί απλά έχει πίστη και επιμονή σε ότι και αν καταπιάνεται.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html



-Οι περισσότεροι από εσάς τον ξέρετε από την συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, ενώ οι υπόλοιποι από την εκπομπή Γυρίσματα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Ο λόγος, μα φυσικά για τον Δημήτρη Γιατζόγλου. Ακομπλεξάριστος, άνετος και πρόσχαρος ως άνθρωπος, έχει ένα φανατικό κοινό ραδιοφωνικό που τον ακολουθεί ότι και αν κάνει. Δημήτρη keep walking…

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html




-Ο Σάββας Πούμπουρας πάλι είναι ένας εκπληκτικός τύπος που αν είσαι άντρας τον θες για κολλητό σου, αν είσαι γυναίκα για κάτι πολύ περισσότερο ;-) . Ωστόσο είναι ένας νεαρός που παρά το ντόρο γύρω από το όνομα του τα τελευταία χρόνια, παραμένει αυθόρμητος και «ζωντανός», ενώ φαίνεται να κάνει ότι νιώθει. Γι’ αυτό άλλωστε τον αγαπάμε τον Σάββα, είναι ένας από εμάς..

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/05/reset.html




-Ποιος από μας σε ένα cd που είχε γράψει στην εφηβεία δεν είχε βάλει ένα τραγούδι των Domenica. Οι ίδιοι μιλάνε στο Πινάκιο και αποκαλύπτουν πως «Στην Ελλαδα πάσχουμε από την αρρώστεια της γεροντολαγνείας. Έχουμε μουμιοποιήσει κάποιους καλλιτέχνες και ασχολούμαστε διαρκώς μαζί τους. Τους ταΐζουμε με υπέρογκα ποσά από τα κρατικά πολιτιστικά κονδύλια αφήνοντας ψίχουλα στις νέες μπάντες και καμία προοπτική αναγνώρισης»
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/06/domenica.html




-Από το 1992 έως την ολυμπιάδα του 2004 για ποιον στηνόταν μια χώρα μπροστά από τις τηλεοράσεις για να τον δει να σηκώνει τη μπάρα με τα εκατοντάδες κιλά και να τον ακούει να φωνάζει για την Ελλάδα; Μα φυσικά για τον Πύρρο Δήμα. Ο άνθρωπος που έφερε την άρση βαρών στη ζωή μας και όπου συμμετείχε φρόντιζε να αναρτά στον υψηλότερο ιστό την ελληνική σημαία, μιλά στο Πινάκιο για ένα κράτος απών και για μία νεολαία που δεν έχει δικαίωμα στον αθλητισμό, όπως τον κατάντησαν.


Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html



-Η Ελληνίδα συγγραφέας των Best-Sellers Λένα Μαντά μιλά στο Πινάκιο για το τελευταίο συγγραφικό εγχείρημα με λεπτομέρειες και αναφορές, ενώ μας λέει πως η αληθινή ζωή αρχίζει εκεί όπου σταματά το χειροκρότημα.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/06/blog-post_9628.html




-Η πιο βελούδινη φωνή που ηχεί στα αυτιά μας, δεν είναι άλλη από αυτή της Πέννυς Ραμαντάνης των Όναρ. Η Πέννυ μας μίλησε για τους Όναρ, για την ελληνική μουσική, για τους αγανακτισμένους αλλά και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία αυτή τη στιγμή.  Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως έχει γράψει και ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα το «Υπέροχα μόνοι»…
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html



-Από τα πιο καλά παιδιά του ελληνικού θεάτρου (αν όχι το καλύτερο παιδί) ο Θανάσης Βισκαδουράκης σε μια συνέντευξη από καρδιάς λέει στο Πινάκιο, «Ανήκω στην παλιά σχολή ηθοποιών, πρέπει να έχεις παίξει πρώτα στο θέατρο για να εμφανιστείς μετά στην τηλεόραση. Τώρα πια η τηλεόραση επιβάλλεται στο θέατρο, παλιότερα το θέατρο επιβαλλόταν στην τηλεόραση».
 Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html



-Η αποκάλυψη της απογευματινής ενημέρωσης που κρατά και υψηλά ποιοτικά επίπεδα, είναι η Έλσα Ποιμενίδου. Η παρουσιάστρια του 5+ της ΕΤ3 μας μιλά για την ελληνική τηλεόραση, για την κρίση, αλλά και για τον Τύπο στην Ελλάδα. Πάντως αν η μικρή οθόνη γεμίσει με «Έλσες» θα μιλάμε για μία πολύ πιο «καθαρή» και ορθολογική τηλεόραση.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html





-Η μοναδική κωφή βουλευτής του ελληνικού κράτους Δήμητρα Αράπογλου καταγγέλλει στο Πινάκιο ποιοι ήταν αυτοί που την πέταξαν έξω από την πολιτική και την αντιμετώπισαν ρατσιστικά.


Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html



-Την ίδια ώρα που οι ζωές μας στοιβάζονται στα μνημόνια και στις μικροπολιτικές των προεστών υπηρετών του, μια μπάντα νέων ανθρώπων φωνάζει… «Μη τους κάνεις τη χάρη». Ας μη τους κάνουμε τη χάρη λοιπόν, ας ακούσουμε τους Liber Animus.
Το συγκρότημα άνοιξε την καρδιά του στο Πινάκιο και μίλησε για τα όνειρα των νέων ανθρώπων που έρχονται στο προσκήνιο, για τη μουσική το ατελείωτο αυτό ταξίδι, για το αν ο κόσμος πλέον έχει το σθένος να αντιδράσει και για πολλά άλλα.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/11/liber-animus.html





-Η Σόφη Θεοδωρίδου είναι μια συγγραφέας που μετρά δύο έργα τα οποία όμως είναι εκπληκτικά. Σίγουρα αν συνεχίσει να αποτυπώνει τα κομμάτια του παζλ της φαντασίας της σε κόλλες από χαρτί θα μας χαρίσει απίστευτα όμορφα βιβλία στο μέλλον.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html




-Μια νεαρή κοπέλα που πριν από λίγα χρόνια ήρθε από το Βόλο και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με γνώμονα της επιμέρους της μουσική καλλιέργεια. Ήρθε και όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη αντιθέτως έκανε «σβούρα» τους πάντες και τα πάντα και τώρα πια χαράζει το δικό της δρόμο στην έντεχνη σκηνή. Ο λόγος, μα φυσικά… για την Βασιλική Καρακώστα.


Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/12/blog-post.html



-Η Ισμήνη Πεπέ είναι μια νεαρή τραγουδίστρια που γράφει στίχους και μουσική, εκπέμπει δυναμισμό στην σκηνή και είναι ασυμβίβαστη σε ότι πιστεύει και αγαπά. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες της γενιάς μας. Και θα το δείτε που η Ισμήνη θα γράψει τη δική της ιστορία.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη 
http://pinakio.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html





-Η Χαρά Γ.Νομικού, Κλινικός Ψυχολόγος -Παιδοψυχολόγος , Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας του Παν/μιου Toulouse ΙΙ μιλάει στην ΠΙΝΑΚΙΟ για την δύσκολη φάση των εφήβων, τι είναι αυτό που τους κάνει να καβγαδίζουν με τους γονείς τους, αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι τελευταίοι για να «χαλιναγωγήσουν» ανώδυνα τα παιδιά τους.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html





-Ευλογία είναι να γνωρίζεις ανθρώπους σπουδαίους, με ήθος και με περιεχόμενο. Ένας από αυτούς είναι και Στέφανος Δάνδολος, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους νέους Έλληνες συγγραφείς, με διεθνή μάλιστα αναγνώριση.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα, όταν ήταν διευθυντής της Βραδυνής. Διάβασα το συναρπαστικό βιβλίο του, που μου ξύπνησε εφηβικές μνήμες αλλά και αναμνήσεις, τον Τελευταίο Κύκνο των εκδόσεων Καστανιώτη.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html



-Ο Σοφοκλής Αλέπης είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος. Όχι μόνο δεν καθηλώθηκε εξαιτίας της αναπηρίας του, αντιθέτως με τις πράξεις του και τις ενέργειες του δείχνει έναν άνθρωπο που δεν το βάζει κάτω και κάθε μέρα παλεύει για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. 
Σήμερα μας έστειλε ένα mail, με την ιδιότητα που έχει ως Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
Στο mail αυτό που ρίχνει τα ρατσιστικά-κοινωνικά τείχη εξηγεί πως οι παραπληγικοί άνθρωποι και οι έχοντες αναπηρία μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αρκεί να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html





-Ο Χρήστος Χρηστίδης είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας που παρά τις δυσκολίες και τις αναποδιές των καιρών χτίζει πρωταθλητές στην ακριτική Πτολεμαϊδα, βέβαια μη τα ρωτάτε η Πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη. Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/10/httpwww.html 





-Ο Αλέξανδρος Οικονόμου είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος του φορέα ΕΔΡΑ και έχει αφιερώσει τη ζωή στη προάσπιση των δικαιωμάτων αλλά και στην επανένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.


Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/09/dealnews-143.html





Το κορίτσι με το πιο λαμπερό και αληθινό χαμόγελο στο δημοσιογραφικό χώρο δεν είναι άλλο από την Ανθή Βούλγαρη.
Η ίδια μίλησε στο Πινάκιο για τη δημοσιογραφία αλλά και για τα όνειρα της, αυτή τη στιγμή γράφει στην Espresso και από Δευτέρα - Παρασκευή μετά τις 22:00 μας κρατά συντροφιά από την συχνότητα του Flash.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη http://pinakio.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html


Δια χειρός Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου