Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Ορχήστρα του Ωδείου Γιαννιτσών ερμήνευσε το "Κάρμα" του συγχωριανού μας Βαγγέλη Μπουσμαλή

Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα
του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που δόθηκε, με πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές του Ωδείου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία, η οποία αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται σε αυτό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή πτυχίων στους απόφοιτους του Ωδείου, κατά το 2011, από τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π, κ. Ερασμία Λούσπα.


Στην συνέχεια ακολούθησε το μουσικό μέρος της βραδιάς.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την βυζαντινή Χορωδία του Α.Δ.Ω.Γ. και χοράρχη τον καθηγητή του Ωδείου, Νικόλαο Χανουμίδη, οι οποίοι με ιδιαίτερη μαεστρία ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους των ημερών, και δημιούργησαν κατανυκτική ατμόσφαιρα στην αίθουσα.


Στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία με τη συνοδεία συνόλου καθηγητών παραδοσιακής μουσικής, ερμήνευσαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.


Η παιδική χορωδία του Ωδείου, με μαέστρο τη Μυροφόρα Αντωνιάδου και συνοδό στο πιάνο την Κατερίνα Μαστοράκη, ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Δυτική μουσική.


Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου με μαέστρο την Βασιλική Κατσούκα και συνοδό στο πιάνο την Νουνέ Δονικιάν, ερμήνευσαν έργα κλασσικής μουσικής καθώς και τραγούδια από την έντεχνη Ελληνική μουσική.


Η Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Μ. Αλεξάνδρου, με μαέστρο τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ερμήνευσε εκκλησιαστικούς ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Το σύνολο βιολιών της καθηγήτριας Μάχης Κυπραίου ερμήνευσε pot pourri από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Το πρόγραμμα της συναυλίας έκλεισε, με μεγαλειώδη εμφάνιση, η Ορχήστρα του Ωδείου, με αρχιμουσικό τον καθηγητή του Ωδείου, Γιάννη Ζγούρα, η οποία μόνη της και σε σύμπραξη με τις Χορωδίες Νέων (προετοιμασία: Βαγγέλης Μπουσμαλής) και Μικτή, ερμήνευσε έργα συνθετών κλασσικής και σύγχρονης μουσικής καθώς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, βουλευτές του νομού, η Δημοτική Αρχή, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.


Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο Γεύμα Αγάπης που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.


Η τεχνική υποστήριξη της συναυλίας ανήκει στη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και η καλλιτεχνική επιμέλεια, στον διευθυντή του Ωδείου, Γιάννη Ανδρόνογλου.


http://karatzova.com/