Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επενδυτές από το εξωτερικό για τον Όλυμπο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Saint Moritz των Βαλκανίων πρόκειται να γίνει ο Όλυμπος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας εσπρέσσο της Κυριακής. Όπως αναφέρεται, επενδυτές από το εξωτερικό, τη Ρωσία συγκεκριμένα,
έχουν βάλει στο μάτι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και σκοπεύουν να κατασκευάσουν πολυτελές θέρετρο που θα προσελκύει τουρίστες ολόκληρο το χρόνο.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για επιχειρηματικό σχέδιο ομίλου ρωσικών συμφερόντων, το οποίο έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια. Όπως φαίνεται, η συζήτηση που διεξάγεται αυτό το διάστημα, σε επίπεδο φορέων αλλά και εντός της Βουλής, για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών» ήταν η αφορμή που χρειαζόταν, για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσιότητας.

Τελεφερίκ, σαλέ, πεντάστερα ξενοδοχεία, καζίνο και γήπεδα γκολφ είναι μερικά μόνο από τα σχέδια που υπάρχουν στα χαρτιά για την ανάπλαση του «βουνού των θεών», σε μια επένδυση που αφορά έκταση χιλίων περίπου στρεμμάτων. Το επιχειρηματικό σχέδιο περιέχει σημεία του Ολύμπου που βρίσκονται τόσο στην Πιερία όσο και στην Θεσσαλία.

Στους πρόποδες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Ξηροκάμπι, αναγράφεται πως θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία θεματικού πάρκου, όπως η Disneyland στο Παρίσι. Στα σημεία που θέλει να αξιοποιήσει ο επιχειρηματικός όμιλος αναφέρεται και η θέση Γελαδαριές, έξι χιλιόμετρα βόρεια της Καρυάς.

http://www.olympio-bima.gr/