Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος ανοίγει το παιχνίδι

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Αναμένοντας και την επίσημη έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, από το Eurogroup της Τρίτης 29ης Νοεμβρίου, ο Λουκάς Παπαδήμος αρχίζει να ξεδιπλώνει τη
στρατηγική την οποία θέλει να ακολουθήσει η μεταβατική κυβέρνησή του.

Μετά λοιπόν από ένα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο δόθηκαν κατευθύνσεις για… αφύπνιση προς τους υπουργούς, τη συγκρότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που τον κάλεσαν να αναλάβει συνθετικό ρόλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, την επόμενη εβδομάδα ο νέος Πρωθυπουργός θα επιδιώξει συναντήσεις και με… τους άλλους.

Δηλαδή με τους πολιτικούς αρχηγούς που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνησή του, και τα κόμματά τους τηρούν σθεναρή αντιπολιτευτική στάση, προαναγγέλλοντας και συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λουκάς Παπαδήμος θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Αλέκα Παπαρήγα (τη Δευτέρα), τον Αλέξη Τσίπρα (την Τρίτη), τον Φώτη Κουβέλη και τη Ντόρα Μπακογιάννη (την Τετάρτη).

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι από τη νέα εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, και να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.


http://www.statesmen.gr/