Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μέρα δεσμευτικών προσφορών για τη ΣΕΚΑΠ

ImageΣτην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του μπαίνει ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,36% που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα στη ΣΕΚΑΠ.
Η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου αναμένεται να αποδειχτεί ημερομηνία-κλειδί για το μέλλον της ακριτικής καπνοβιομηχανίας καθώς εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους επτά ενδιαφερόμενους που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.
Πρόκειται για τους:


- Adris Grupa D.D. (Κροατία),
- British American Tobacco (Μεγ. Βρετανία),
- Bommidala Enterprises Pvt. Ltd (Ινδία),
- Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε. (Ελλάδα),
- Ιmperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία),
- ΚΤ&G Corporation (Νότια Κορέα) και
- SEBA Group (Τουρκία).

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ Agronews, τουλάχιστον τρεις από τους παραπάνω «μνηστήρες» (Adris, ΚΤ&Γ, Imperial) έχουν επισκεφτεί το προηγούμενο μέσω στελεχών τους τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο το έντονο ενδιαφέρον τους για την εταιρεία.
Μένει, βέβαια, να δούμε αν το ενδιαφέρον τους διατηρήθηκε «ζωντανό» και μετά την ολοκλήρωση του due diligence (oικονομικός έλεγχος) που διενήργησαν τις τελευταίες ημέρες.
Η εταιρεία πάντως και όσοι συνδέονται με αυτή (ΣΕΚΕ, εργαζόμενοι, παραγωγοί) επιθυμούν να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

http://www.agronews.gr/content/view/72833/240/lang,el/