Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται τα πρώτα γκάλοπ

11.11.2011 ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Με ρυθμό… πολυβόλου αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η δημοσίευση των πρώτων ερευνών για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, που θα αφορά στο πως προσεγγίζουν οι πολίτες τον
νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και το κυβερνητικό σχήμα που προκύπτει.

Ήδη βέβαια από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, άρχισαν να διενεργούνται, σε προπαρασκευαστικό στάδιο, κάποιες πρώτες, κυλιόμενες έρευνες, προσανατολισμένες ωστόσο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, όταν ακόμη δεν είχε ξεκαθαριστεί ότι ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ήταν εκείνος στον οποίο θα κατέληγαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ακόμη και από τότε λοιπόν, η αποδοχή που εμφάνιζε ο Λουκάς Παπαδήμος στο βάθος της κοινωνίας ήταν εξαιρετικά υψηλή. Ένα συμπέρασμα το οποίο οδηγεί τους δημοσκόπους στην εκτίμηση ότι μόλις ολοκληρωθούν και τα επόμενα «κύματα» των μετρήσεων, ώστε να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους, ο νέος Πρωθυπουργός θα εμφανίσει σημαντικά αποθέματα εμπιστοσύνης στην κοινωνία.

Όπως μάλιστα έχει αποδειχθεί ιστορικά με τις δημοσκοπήσεις, η δημοφιλία μιας κυβέρνησης εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά, ειδικά στα πρώτα βήματά της, από το πώς προσεγγίζει η κοινωνία τον επικεφαλής της. Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκινάει με… αέρα στα πανιά της, δημοσκοπικά και πολιτικά.

http://www.statesmen.gr