Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο (επί της αρχής) με γαλάζιες απουσίες


Με 154 ψήφους (αυτές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ επί της αρχής του το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω – κάτω στη ζωή μας.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι από την ονομαστική
ψηφοφορία την οποία, σημειωτέον, είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ απουσίασαν και επομένως δεν ψήφισαν 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι Έλενα Ράπτη (Α’ Θεσσαλονίκης), Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Γιάννης Πλακιωτάκης (Λασιθίου) και Θανάσης Γιαννόπουλος (Φθιώτιδας).
Η δικαιολογία τους, όπως παρατήρησε ένας από τους 4 με τον οποίο συνομίλησε το kentrinews.gr ήταν ότι δεν υπήρχε κινητοποίηση από το κόμμα και εκτός τούτου δεν ήταν ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.
Ως εκ τούτου δεν θεώρησαν αναγκαίο να παραστούν! Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απουσίασε και η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου.
Εν τω μεταξύ ανησυχία προκλήθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον για κάποια λεπτά όταν παρά τις επισταμένες αναζητήσεις του προεδρεύοντος Γρηγόρη Νιώτη, δεν βρισκόταν πουθενά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατέφθασε ασθμαίνουσα δευτερόλεπτα πριν κλείσει η διαδικασία και αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφισάντων. O Μίμης Ανδρουλάκης από την πλευρά του, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την θετική ψήφο του – αφού είχε προηγηθεί η κριτική του προς την κυβερνητική πολιτική- την χαρακτήρισε ως «ναι, ύστατης ελπίδας». Υπέρ του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής του ψήφισε και η Λούκα Κατσέλη.

http://www.kentrinews.gr/