Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα της χώρας, όχι του ΠΑΣΟΚ



Σε δραματικούς τόνους κινήθηκε για πολλοστή φορά στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, είπε δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα στο
ΠΑΣΟΚ, αλλά η επόμενη μέρα της χώρας και πως αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολό του, τότε δεν χρειάζεται ούτε ο ίδιος να πάει στο Eurogroup ούτε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί, όπως είπε, η χώρα θα έχει εκτεθεί.
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ως «εισιτήριο αξιοπιστίας» για τη διαπραγμάτευση που επίκειται την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τόνισε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής και πως δεν υπάρχουν θαύματα. «Το θαύμα θα είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που βγαίνουν από καπέλα ούτε της κ. Μέρκελ ούτε του κ. Σαρκοζί», είπε.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην «ευρωπαϊκή αμηχανία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη αδυνατεί να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία». Είπε ακόμη ότι «η κατάσταση είναι ιστορικά δραματική» και πως «τώρα κρινόμαστε όλοι», ενώ σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο τα λέω, δεν υπερβάλω ούτε μπλοφάρω», σημείωσε.
Απευθυνόμενος και στους βουλευτές της ΝΔ, είπε ότι τώρα είναι η ώρα του μεγάλου «ναι» ή του μεγάλου όχι» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αλλάξουν οι συμπεριφορές και οι κανόνες, αν δεν υπάρχει συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν θα σωθεί η χώρα». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «ψηφίσατε επί της αρχής», πρέπει να ψηφίσετε και όλες τις διατάξεις.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κόσμος που βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από τη Βουλή, έχει δίκιο να διαμαρτύρεται, σημείωσε ωστόσο ότι αν οι βουλευτές δεν υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, τότε ο ίδιος κόσμος θα αντιδράσει πιο πολύ επειδή δεν θα έχει σωθεί η χώρα.


http://www.eklogika.gr/news/6445