Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πανό με ύβρεις και... Καζαντζάκη

Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης
Αφιερωμένη στην… πολιτική, τους «προδότες» το «ξεπούλημα», το «κούρεμα» είναι και η 8η αγωνιστική, με τα πανό πολιτικών συνθημάτων και έντονων αποδοκιμασιών να δίνουν και πάλι… ξεχωριστό «χρώμα» στις κερκίδες. Από το Αγρίνιο μέχρι το Καραϊσκάκης και από το Ηράκλειο μέχρι το ΟΑΚΑ, οι οπαδοί αποδοκίμασαν το
πολιτικό μας σύστημα.


Ολυμπιακός - ΟΦΗΠαναιτωλικός - ΞάνθηΠαναιτωλικός - ΞάνθηΑΕΚ - Αρης

Ας ξεκινήσουμε από τα ματς της Κυριακής και το ΟΑΚΑ, εκεί όπου υπήρχε σαφής εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην επιτρέψουν να περάσει στο γήπεδο «ούτε ένα πανό». Φυσικά, δεν… το πέτυχαν. Στο ΟΑΚΑ κρεμάστηκαν τουλάχιστον πέντε πανό με αναφορές στο… πρόσφατο κούρεμα αλλά και… απειλές.

«Ξεπουλήσατε την Ελλάδα, ταπεινώσατε το λαό, προδότες κρυφτείτε», ανέφερε το ένα, «μετά το κούρεμα, έρχεται η φάπα», «μπουνίδια κλωτσίδια σε κάθε πολιτικό 160 ώρες» τα δύο άλλα… Και φυσικά, η προτροπή από τα μεγάφωνα να κατέβουν τα πανό προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή του αγώνα, έφερε έντονο γιουχάισμα και αποδοκιμασίες από την εξέδρα όπως και το γνωστό σύνθημα για την Βουλή!

Πανό με λιγότερο… καυστικό αλλά ουσιαστικότατο περιεχόμενο ανέβηκε και στο Ηράκλειο, το οποίο έγραφε: «Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες, τούτο το αμπέλι της γης είναι δικό μας». Φυσικά πρόκειται για την φράση του Νίκου Καζαντζάκη στην πασίγνωστη «Ασκητική», ενώ το πανό έφερε την υπογραφή των «Alternative» της Θύρας 11.
Εντονη «παρουσία» των πανό υπήρξε και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, θα σας κάψουμε μαζί με τη Βουλή», έλεγε το ένα από αυτά, ενώ κάποιο άλλο ανέφερε: «Κανείς βουλευτής ξανά στο Καραϊσκάκη, είστε ανεπιθύμητοι». Πάντως, κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Γιάννης Τραγάκης βρέθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής, στο ΣΕΦ και στον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με το Μαρούσι, δίχως να σημειωθεί το παραμικρό.

Τέλος και στο Αγρίνιο δόθηκε έντονη διάσταση στην… πολιτική αποδοκιμασία από πλευράς των οπαδών του Παναιτωλικού. «Το δίκιο έχει ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι», ανέφερε ένα πανό, ενώ ένα άλλο έγραφε: «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά».
Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι σοβαρό πρόβλημα διακοπής αγώνα δεν υπήρξε πουθενά, με τους διαιτητές να υπακούν στο κλίμα της ΚΕΔ που με ανακοίνωσή της, το Σάββατο, προέτρεψε για «διακοπές με μέτρο».

Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=128831291#