23:15 το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου από την τηλεοπτική συχνότητα του ALTER. Μία αποκάλυψη για το κοίτασμα της Επανωμής, ωστόσο, θα αφήσει άφωνους του τηλεθεατές.
Μπορείτε καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής να στείλετε e-mail στην παρακάτω διεύθυνση, εάν θέλετε η άποψη, το σχόλιο ή η καταγγελία σας να φθάσουν στο studio, από όπου θα μεταδίδεται ο Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
onair@zougla.gr
Τα αποθέματα υδρογονανθράκων κάτω από την ελληνική γη και την θάλασσα ξεπερνούν σε βάθος εικοσιπενταετίας τα 300 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αρκεί για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας ο δε εντοπισμός, εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους θα προσφέρει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό αλλά και θα προσφέρει ευρύ πεδίο έρευνας σε πανεπιστημιακά κέντρα, χωρίς να ξεχνά κανείς και την ώθηση στον τεχνολογικό τομέα.
Αυτά μεταξύ των άλλων αποκαλύπτει η σημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Καλεσμένοι του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζελιλίδης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
Επιπροσθέτως οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τις αποκαλύψεις ενός πρώην στελέχους της EXXON με μακρά πείρα στον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε (ή μάλλον που δεν πορεύτηκε) η Ελλάδα στον χώρο του εντοπισμού και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Ο κόσμος θα πληροφορηθεί το πώς έμειναν ανεκμετάλλευτα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Επανωμή, το ένα 19 εκατ. κυβικών μέτρων και το άλλο 9 εκατ. κυβικών μέτρων αλλά και το πώς τα στόμια των κοιτασμάτων αυτών έχουν σφραγιστεί με βαλβίδες που ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες έχουν διαβρώσει και αποτελούν πλέον ωρολογιακή βόμβα, η οποία μπορεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την περιοχή. Για του λόγου το αληθές και ως μία πρώτη δόση του αποκαλυπτικού περιεχομένου της εκπομπής, παρακολουθείστε ένα παλαιότερο video, με μία συνομιλία η οποία καταδεικνύει λεπτομερώς το πώς έχουν σφραγιστεί τα κοιτάσματα αυτά.
Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» θα μπορέσει κανείς να πληροφορηθεί με λεπτομέρειες την χαρτογράφηση των κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες ανά την επικράτεια.
Οι δύο καθηγητές θα εξηγήσουν πώς από το 1997 επί θητείας Βάσως Παπανδρέου στο Υπ. Ανάπτυξης, διεκόπη ή δεν προγραμματίστηκε η οποιαδήποτε έρευνα για κοιτάσματα στην Ελλάδα. Έπρεπε να αρχίσει η γεώτρηση στα Νότια της Κύπρου, να εντοπιστεί το μέγεθος του κοιτάσματος, να αρχίσει ο διεθνής θόρυβος, να αλλάξουν τα μέτωπα και οι συμμαχίες, να εισέλθουν στο παιγνίδι οι ενδιαφερόμενοι για να αρχίσει στην Ελλάδα να συζητείται το ζήτημα. Και ο νοών νοήτω…