Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Χρέος» μας η πρόκριση!


«Χρέος» μας η πρόκριση!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... στις 21:45!

Η Εθνική ομάδα δίνει τον υπερπάντων αγώνα (21:45, Mega, Sentra 103,3) για την πρόκριση στην
τελική φάση του EURO 2012 κι ο δρόμος περνάει καταρχήν από το Καραϊσκάκη κι ακολούθως από την Τιφλίδα.
Η «γαλανόλευκη» υποδέχεται σε λίγες ώρες στο κατάμεστο, κατά πως όλα δείχνουν, Καραϊσκάκη την Κροατία, που αυτή τη στιγμή ηγείται του ομίλου και η νίκη αποτελεί μονόδρομο... Η εθνική με το «τρίποντο» γίνεται τεράστιο φαβορί, καθώς θα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στη Τιφλίδα σε τέσσερα βράδια για να μην πάει στράφι μια ενδεχόμενη νίκη επί της «Χρβάτσκα».

Με λίγα λόγια θέλουμε νίκη απόψε για να πάμε στους 21 βαθμούς και να αφήσουμε τους Κροάτες στους 19. Με δεδομένο ότι θα έχουμε μια νίκη και μια ισοπαλία απέναντί τους, στην ισοβαθμία (σ.σ: 22 βαθμοί, εφόσον οι Κροάτες νικήσουν τη Λετονία την Τρίτη) θα μας αρκεί κι ο βαθμός της ισοπαλίας στην Τιφλίδα κόντρα στους Γεωργιανούς.

Δεδομένου λοιπόν ότι βάσει βαθμολογίας δεν θα είμαστε οι καλύτεροι δεύτεροι (σ.σ.: περνάει ο ένας καλύτερος δεύτερος από τους ομίλους άνευ μπαράζ) θέλουμε ακόμα τέσσερις βαθμούς για την πρωτιά, με την πρϋπόθεση ότι οι τρεις θα είναι απέναντι στην Κροατία.

Sold out

Το πρωί της Παρασκευής είχαν μείνει ελάχιστα «μαγικά χαρτάκια» αδιάθετα τα οποία τέθηκαν στη διάθεση των φιλάθλων από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου κι αναμένεται μέχρι τη σέντρα του αγώνα να έχουν εξαφανιστεί καθώς ούτως ή άλλως ήταν πολύ λίγα (σ.σ.: περίπου 300 «κομμάτια»).

Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πέφτει καρφίτσα απόψε στο Καραϊσκάκη, το οποίο θα αποτελέσει τον 12ο παίκτη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Πριμ και ψυχολογικές ντόπες από Πιλάβιο

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος όπως και μετά τη νίκη επί του Ισραήλ, έτσι και την παραμονή του αγώνα με την «Χρβάτσκα» έταξε πριμ στους διεθνείς, όχι μόνο για να τους ανεβάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και για να τους δείξει ότι η ομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό τους.

Ο Πιλάβιος κάλεσε χθες το απόγευμα τους αρχηγούς της «γαλανόλευκης» μετά την προπόνηση και τους έταξε νέο πριμ το οποίο για να καταβληθεί πρέπει εκτός από την αποψινή νίκη να μην «στραβώσει» το ματς στη Γεωργία την προσεχή Τρίτη.

Θολώνει τα νερά ο Σάντος

Μπορεί το 4-3-3 που προτίθεται να παρατάξει ο Σάντος να φαντάζει ως το πιθανότερο σχήμα, ωστόσο, ο Πορτογάλος ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα στις τελευταίες προπονήσεις. Η τετράδα των μπακ πρέπει να θεωρείται δεδομένη με τους Αβραάμ, Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ζαραδούκα και δεξιά τον Τοροσίδη. Στα χαφ η τριάδα των Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τζιόλη δεν φαίνεται να «σπάει», ενώ η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά, Γκέκα.

Πάντως ο Πορτογάλος χθες δοκίμασε και τον Χαριστέα στο ένα άκρο της επιθετικής τριπλέτας, κάτι που σημαίνει ότι η 11άδα αποτελεί γρίφο, μέχρι τη σέντρα.

«Μάτια» από όλη την Ευρώπη

Ιταλοί, Ισπανοί και Αγγλοι σκάουτερ θα βρίσκονται απόψε στο Καραϊσκάκη, καθώς πολλά θα είναι τα αστέρια που θα παραταχθούν στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου. Βιγιαρεάλ, Μπλάκμπερν και Τζένοα ενημέρωσαν επίσημα ότι θα στείλουν κατασκόπους στο γήπεδο, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθούν κι άλλοι, που δεν έχουν ενημερώσει για την παρουσία τους.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ζαραδούκας, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Τσόρλιουκα, Λόβρεν, Σίμουνιτς, Στρίνιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Εντουάρντο, Μαντζούκιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς.


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10490&subid=2&pubid=128803684