Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ελεγκτές εναέριας… ταλαιπωρίας


Το ότι ο κρατικός μηχανισμός τελεί υπό διάλυση είναι γνωστό και τις συνέπειες αυτής της κυβερνητικής πολιτικής τις πληρώνουμε όλοι από τις τσέπες μας και τις υφιστάμεθα στην
καθημερινότητα μας. Από ‘ κει και πέρα υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες μείζονος εθνικής σημασίας με υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους των οποίων θίγονται τα προνόμια του παρελθόντος, όχι τα δικαιώματα, γι΄ αυτό και επιλέγουν να αντιδρούν βάζοντας τους πολίτες σε πολύ σκληρή δοκιμασία.
Για παράδειγμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει εξελιχθεί σε Υπηρεσία Πολιτικής Ταλαιπωρίας, το τελευταίο διάστημα έχει αδρανήσει τόσο πολύ που ακόμη και μια πτήση εσωτερικού, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, καθυστερεί 8 ώρες!
Συνέβη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όταν οι ανυποψίαστοι επιβάτες πτήσης για το «Ελ. Βενιζέλος» ενημερώνονταν ανά ώρα για την καθυστέρηση της πτήσης τους με αποτέλεσμα να κάθονται σ΄ αναμμένα κάρβουνα μέχρι τα μεσάνυχτα επειδή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αρνούνταν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.
Πρόκειται για υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους οι οποίοι τοποθετούνται κατά καιρούς στην ΥΠΑ με αμιγώς κομματικά και δη… ΠΑΣΟΚικά κριτήρια γι΄ αυτό και η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατέχει σταλινικά ποσοστά στον κλάδο τους.
Κι επειδή αυτοί διαμαρτύρονται που χάνουν λίγα από τα πάρα πολλά που μέχρι σήμερα εισέπρατταν, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ταλαιπωρούνται παρότι πλήρωσαν αδρά το αεροπορικό εισιτήριο με στόχο να μετακινηθούν πιο γρήγορα. Το να ζητήσει κανείς ευθύνες από τον Ραγκούση, είναι μάλλον μάταιο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει …
Σημέιωση: αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι μόνο ένα παράδειγμα της ταλαιπωρίας που υπέστησαν την Πέμπτη χιλιάδες ταξιδιώτες. Μέχρι τα χαράματα της Παρασκευής δεκάδες πτήσεις – σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πραγματοποιήθηκαν με καθυστερήσεις που ξεπέρασαν τις 8 ώρες.

http://www.kentrinews.gr/