Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ζωηρό το ενδιαφέρον για την διάθεση δημοσίων αγροτικών εκτάσεων


ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΑ 90 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΜΒΑΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία παραχώρησης δημοσίων ανεκμετάλλευτων εκτάσεων στους αγρότες, που πρόκειται σύντομα να διανεμηθούν με τη διαδικασία της ενοικίασης. Αρκετοί είναι αυτοί που
θέλουν να συμμετέχουν, έχουν πληροφορηθεί για τις προϋποθέσεις και ψάχνουν να δουν που ακριβώς βρίσκονται οι εκτάσεις ώστε ανάλογα να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι η Πιερία είναι μεταξύ των πρώτων τεσσάρων νομών της χώρας που πιλοτικά ξεκινά η διαδικασία της παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων σε νέους αγρότες, επιστήμονες γεωπόνους και ομάδες παραγωγών. Ήδη εστάλησαν οι καταστάσεις στην Περιφέρεια για να γίνει η αντιπαράθεση των στοιχείων ώστε στη συνέχεια να επικαιροποιηθούν οι καταστάσεις.

Σύμφωνα με την κίνηση που παρατηρείται οι υποψηφιότητες αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό των διατιθέμετων αγροτεμαχίων. Για το λόγο αυτό όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Δικαίωμα έχουν όσοι μπορούν να αποδείξουν την γεωργική τους ενασχόληση.

Πρόκειται για 90 αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε 2.000 περίπου στρέμματα, γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης, που θα διανεμηθούν στην Πιερία, περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην περιοχή Βροντούς-Κονταριώτισσας, στην Ρητίνη, στο Π. Ελευθεροχώρι, στο Κίτρος, στο Λιτόχωρο και λιγότερα σε άλλες περιοχές του νομού.

Στον πίνακα παρακάτω αναφέρονται χωριστά τα 90 αγροτεμάχια με τα στρέμματα και το εμβαδόν που καταλαμβάνει το καθένα, ενώ στη φωτογραφία είναι κυκλωμένες οι περιοχές όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχια, τα οποία αντιστοιχούν στα σημεία του χάρτη που έχουν πιο ανοιχτό χρώμα μέσα στους κύκλους. Τόσο ο πίνακας όσο και η φωτογραφία αποτελούν στοιχεία που δόθηκαν στον περιφερειακό σύμβουλο Πιερίας Γρηγόρη Παπαχρήστο κατά την ενημέρωσή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.






http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0105825608&Site=105825608