Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Περίεργα Ελληνικά ονόματα

Το όνομα του καθενός αναμφίβολα είναι το πρώτο και κυρίαρχο ...
χαρακτηριστικό του. Αν βέβαια σε λένε Μαρία, Κώστα ή...Γιάννη το ...χαρακτηριστικό είναι κοινό για πολλούς. Τι γίνεται όμως όταν σε λένε Χελώνα ή Χρυσογόνη? (Ναι, μην απορείτε πραγματικά ονόματα είναι.) Και όχι
μόνο είναι πραγματικά αλλά είναι και τα πιό περίεργα στην ελληνική επικράτεια. Για πάμε λοιπόν να δούμε αν κάποιος από σας είναι πιό...."χαρακτηριστικός από άλλους". 
Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί σε ληξιαρχεία της χώρας, τα πιο περίεργα γυναικεία ονόματα είναι : Εκδικηση, Αφθονία, Κουκίτσα, Χελώνα, Πανσούλα, Κουζίνα, Βασιλοπούλα, Αρχοντοπούλα, Παναίλα , Μελάνα, Ανοιξιά, Ωραιοζήλη, Μαίτσα, Χρυστάλλα, Ευριάνθη, Κορτέσα, Φυντιανη, Μελάνα, Πληξουρα, Τζιβαγιερα, Φωστήρα, Πειροκρήτη, Επιστημών και Τερφονία. 
Και για να μην μένουν και παραπονεμένα και τα αρσενικά της παρέας ξεκινάω: Χρυσογόνης, Βερόνης, Ακριβός, Παραδείσης, Δερπούλης, Κανακάρης, Ντοκλής, Ευμορφούλης, Δημοκράτης, Παλικάρης, Συνάναρχος και Δρακουλάκος.
Ως σχόλια έχω να παραθέσω τα εξής: 1ον) αν έχετε ένα από αυτά τα ονόματα απλά χαρείτε...δεν θα βρείτε εύκολα συνονόματο και θα μείνετε αξέχαστοι. 
Και 2ον) Το Κανακάρης και το Παλικάρης είναι standard έμπνευση ελληνίδας μάνας.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα πιο περίεργα ελληνικά ονόματα http://24wro.blogspot.com/2011/09/blog-post_4478.html#ixzz1Z6E0KCor