Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος στους ριφιφήδες της ζωής μας


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα - ότι η λεγόμενη «κρίση» αποτέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον
πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.

Αποδείχτηκε επίσης ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικρατησή τους απεναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίσταχτοι τύραννοι για το λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακρόπολης, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά του! Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος. Τελευταία δε στο στοχαστρό τους μπήκε και ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό των θεών, θα μπει το Φαράγγι της Σαμαριάς και ό,τι άλλο βάλουν στο μάτι, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδείχτηκε ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν. Όλες οι καλά τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις προς τους εργαζόμενους από τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι μόνο, δυστυχώς δεν βρήκαν στην πλειοψηφία τους αποδέκτες. Οι δούρειοι ίπποι της άρχουσας τάξης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκαναν και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας τη ζωή, τη στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσης γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!
Τα κέρδη τους είναι τα δικά μας χρέη!
Τα κέρδη τους πήραν φωτιά!

Έτσι:
Η ΔΕΗ τη χρονιά που μας πέρασε, η ΔΕΗ, που και η εναπομείνασα στο δημόσιο πωλείται, είχε κέρδη μόνο… 557,9 εκ ευρώ!
Το πρώτο τρίμηνο του 11 τα κέρδη της ανήλθαν σε € 121,4 εκατ., (energia.gr Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011), ενώ το 2009 είχε κέρδη 693 εκ. ευρώ!
«Αξίζει κανείς να παρατηρήσει ότι το τίμημα που προσδοκούν από την πώληση είναι περίπου τα δύο τρίτα των κερδών μιας χρονιάς(!!!) ήτοι 450 εκ ευρώ!!!»
Ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, (21 Σεπτεμβρίου 2011) «φέτος μέχρι τον Αύγουστο, οι εντολές διακοπής ρεύματος ανέρχονταν σε 909.782, ενώ το 2010 οι εντολές διακοπής ρεύματος έφτασαν τις 1.156.373, από τις οποίες εκτελέστηκαν οι 241.808.»!!!
Και φυσικά όλα αυτά πριν ανακοινωθούν τα πρώην, τα προχθεσινά, τα χθεσινοβραδινά νέα χαράτσια. Δηλαδή όπως προκύπτει και από τα «νέα» μέτρα σήμερα, έχουν κατά νου να κόψουν το ρεύμα τουλάχιστον στη μισή Ελλάδα!

Ο ΟΠΑΠ είχε 273,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη
«Μείωση της τάξης του 20,1% εμφάνισαν οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το α' εξάμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 20,8% σε σχέση με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του αντίστοιχου εξαμήνου του 2010. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 273,7 εκατ. ευρώ έναντι 251,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2010». ( Έντυπη έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011)
Και ενώ και εδώ τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν το 1,5 εκ ευρώ την ημέρα η εφημερίδα προβάλλει, όπως και οι υπόλοιπες κατά κανόνα, τη μείωση των κερδών(!) και φυσικά αποσιωπά ότι και αυτή, η τόσο κερδοφόρα Δημόσια επιχείρηση, είναι προς πώληση.
Ο Γερμανικός… ΟΤΕ

62,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΤΕ στο β' τρίμηνο του 11
«Προβληματισμένοι οι Γερμανοί με την επένδυση στον ΟΤΕ» γράφει… Το ΒΗΜΑ ανερυθρίαστα! Δηλαδή… ούτε ένα εκ ευρώ την ημέρα!!! Πρόσφατα δε οι… εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτόν έκλεισαν «συμφωνία» για την παραπέρα μείωση μισθού! Για να εξασφαλίσει, βρε αδερφέ, ο υπό «Γερμανική κατοχή» ΟΤΕ, αξιοπρεπή κέρδη!
Η Εθνική Τράπεζα
«Στα 485 εκ. ευρώ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά που ανακοινώθηκαν.
Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Ημερησία», (30/5/11), «… η μείωση του λεγόμενου «λειτουργικού κόστους» έφερε αύξηση κατά 15,7% στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών το α' τρίμηνο του 2011, ενώ η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 755,7 εκατ. Ευρώ, αυξημένη κατά 15,7%.»!!!
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν 77 εισηγμένες εταιρείες. Και με απλή αριθμητική: Μέσα σε 90 μέρες οι 77 εταιρίες κέρδισαν 755,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μόλις… 8,5 εκατ. Ευρώ την ημέρα!!!
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ο… γάμος (συγχώνευση) δύο τραπεζών, της EUROBANK και της ALPHA με κουμπάρο πλούσιο εμίρη. Το βασικό στοιχείο ενός πλούσιου γάμου είναι η… προίκα. Ο πίνακας που ακολουθεί συνοψίζει τα στοιχεία της προίκας!
Πάλι με απλή αριθμητική προκύπτει ότι οι δύο τράπεζες τα τελευταία οκτώ χρόνια κέρδιζαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο περίπου 2,5 εκ ευρώ την ημέρα!!!

Αν ανατρέξει κανείς, μπορεί να βρει ανάλογα στοιχεία που προκαλούν και εξοργίζουν τον κοινό νου. Εξοργίζουν κάθε λογικό άνθρωπο.
Δεν πρόκειται για περίοδο κρίσης αλλά για χρυσό αιώνα των Κροίσων!
Ας ανατρέξει κανείς στα ψέματα που μας αράδιαζαν προεκλογικά, προ μνημονίου, μετά μνημονίου, προ και μετά μεσοπρόθεσμου, προ και μετά κάθε δόσης, τα ψέματα που μας αραδιάζουν ότι οι δόσεις πάνε για μισθούς και συντάξεις, ενώ όπως αποδεικνύεται πάνε στους τραπεζίτες και σε άλλους… αναξιοπαθούντες!

Όμως για το αντίθετο εργολαβικά ανέλαβαν να μας πείσουν οι Καμπουρο-κώνστηδες, οι Μπαντραβέληδες, οι λοιποί πληρωμένοι του συστήματος και των… ευαγών ιδρυμάτων της παραπληροφόρησης. Όλοι αυτοί όμως γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι εκτιμήσεις και ποιες οι προβλέψεις από τους επιβήτορες της αξιοπρεπειάς μας, αυτής της ίδιας μας της ζωής! Όλοι αυτοί το γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός οδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή.

Ακόμη και οι ίδιες οι επίσημες εκθέσεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη του Ελληνικού χρέους διαψεύδουν όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «σωτηρίας» της Ελλάδας, της οποίας την πτώχευση θεωρούν δεδομένη. Το ότι ο λαός της ήδη έχει πτωχεύσει για όλους αυτούς είναι παντελώς αδιάφορο!
Τα στοιχεία του πίνακα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Ε

Και όπως παρατηρεί στη στήλη «Ημεροδρόμος» του Ριζοσπάστη (24/9/11), ο Νίκος Μπογιόπουλος: «Είτε με την εκδοχή του Ιουνίου, είτε με την εκδοχή του Σεπτεμβρίου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όπως λέει το ΔΝΤ, θα είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια μεγαλύτερο από 25 έως 60 μονάδες (!) απ' ό,τι ήταν πριν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα..»
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, «όταν οι… «σωτήρες» ήρθαν στην κυβέρνηση, το Δεκέμβρη του 2009, το δημόσιο χρέος - έστω και με τα «μαγειρεμένα», σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία - ήταν 298,6 δισ. Ευρώ, ενώ σήμερα έχε φτάσει - αισίως - στα 356,6 δισ. ευρώ.»!!! Δηλαδή έχουν αυξήσει το χρέος κατά 58 δισ. ευρώ!!!

Και ενώ από τη μια μεριά έτσι έχουν τα πράγματα, από την άλλη για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Μέχρι στιγμής, ένας στους πέντε σχεδόν εν δυνάμει εργαζόμενους να μην έχει δουλειά, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να υποαπασχολείται και όσοι εργάζονται να έχουν χάσει τουλάχιστον το 50% του εισοδήματος τους. Τα μικρά καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι ιδιοκτήτες τους, καταχρεωμένοι στις τράπεζες, να μην έχουν στον ήλιοι μοίρα Τα χρέη στις τράπεζες, οι πλειστηριασμοί και το τραγικότερο, αυτοί, που «λύνουν» το πρόβλημα της πείνας τους στα συσσίτια και στους κάδους των σκουπιδιών να αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου.

Έχουν πνίξει στην κυριολεξία ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από την ίδια την ελπίδα. Μας τρομοκρατούν με την απειλή της απόλυσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την απειλή της στάσης πληρωμών, με τον μπαμπούλα της πτώχευσης, την απειλή ότι θα χάσουμε τα πάντα από αυτά τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι..

Βέβαια, αν προσπαθήσει να ερμηνεύσει κανείς αυτή την πορεία με όρους λογικής, δεν θα μπορέσει. Οι έχοντες την εξουσία γνωρίζουν πολύ καλά και με πλήρη συνείδηση ακολουθούν αυτόν το δρόμο, επιδιώκοντας τη βαθιά ύφεση και όχι την ανάπτυξη μέχρι την τελική μας εξαθλίωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, που εν μέρει τα παρατηρεί αυτά, υπόσχεται ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης. Δηλαδή θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, που οδηγεί πλέον στο γνωστό αποτέλεσμα. Συνοδοιπόρος και συνένοχος συνάμα!

Συνεπώς η λεγόμενη ανάπτυξη, που όλοι αυτοί ευαγγελίζονται, θα γίνει με άλλους όρους. Θα γίνει με όρους «υψηλής ανταγωνιστικότητας» και με εργαζόμενους- αντικείμενα-res. (Είναι πολύ επίκαιρο ένα σχετικό video από την Αργεντινή, το οποίο και επισυνάπτω). Μια τέτοια ανάπτυξη προφανώς δεν θα μας αφορά. Οι μισθοί, για όσους θα έχουν μισθούς, θα… ανταγωνίζονται αυτών της Κίνας, των Ινδιών, των πρώην σοσιαλιστικών και νυν καπιταλιστικών ευρωπαϊκών χωρών, αυτών των τριτοκοσμικών χωρών! Μία τέτοια… ανάπτυξη έχουμε στη Γουατεμάλα του ΔΝΤ, η οποία μάλιστα πλησιάζει στο 5%. Όμως εκεί ο πλούτος ελαχίστων οικογενειών προκαλεί, ενώ η φτώχεια θερίζει τους υπόλοιπους. Υπολογίζεται ότι το 50% των παιδιών, που γεννιούνται, πεθαίνουν από ασιτία και όσα επιζούν, όταν θα φτάσουν σε ηλικία για να εργασθούν, το μυαλό τους δεν θα ξεπερνά το μυαλό παιδιού τέταρτης δημοτικού!!! (βλέπε σχετικό video του Γιώργου Αυγερόπουλου).

Και ενώ σύμφωνα με τα ίδια, τα δικά τους στοιχεία, αποδεικνύεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάποιοι πρόθυμοι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη συνέχιση της «αφαίμαξης» τουλάχιστον του 90% του Ελληνικού λαού και πάλι για… τη σωτηρία της Πατρίδας και πάλι για το καλό μας που εμείς… δεν γνωρίζουμε!!!

Πότε και ποιος σας έδωσε τέτοια εντολή;;; Ποιος σας όρισε σωτήρες;;; Όταν κάποιος μας εξαπατήσει τον ονομάζουμε απατεώνα. Πώς εσάς θα έπρεπε να σας… ονομάσουμε όταν και με πλήρη επίγνωση των πραξεών σας εξαπατάτε κατ’ εξακολούθηση έναν ολόκληρο λαό;

Ποιος σας έδωσε την εντολή να κλέψετε ακόμη και το ψωμί από το στόμα όλων αυτών, που παράγουν αμύθητα πλούτη, χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή σε αυτά; Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το… μεγαλείο! Ληστεύετε ακόμη και αυτούς τους ήδη εξαθλιωμένους, τις… ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως εσείς τις ονομάζετε. Με το μαχαίρι στο λαιμό τους ζητάτε να δώσουν ό,τι τελευταίο τους έχει απομείνει, την ίδια την ψυχή τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Προσπαθείτε όλοι οι διαπιστευμένοι του συστήματος, μέρα με τη μέρα να σφίγγετε τον κλοιό γύρω μας και να μας δημιουργείται την αίσθηση ότι ακούμε ιαχή νικητών και κάλεσμα-προσταγή «παραδοθείτε». Πάντα δίπλα σας οι προδότες των εργαζομένων, ο κάθε μισθοφόρος σας, οι γλείφτες και οι κόλακες!

Βέβαια, αν καταφέρουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε- με αφορμή και τις επόμενες δόσεις του επαίσχυντου… δανείου- όταν, η ολική εξαθλίωση θα χτυπήσει την πόρτα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όταν οι… «απαιτήσεις» μας στην ουσία μηδενιστούν, όταν κορεστούν τα ταμεία των τραπεζών, όταν οι έχοντες μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλούτη τους στο εξωτερικό, τότε θα είναι η ώρα της… πτώχευσης! Τότε θα παρουσιάσουν ένα «Κράτος» που θα μας πει: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και εκεί μας οδηγούν με σχέδιο. Οι όποιοι θεατρινισμοί για τις μεταξύ τους φαγωμάρες μάλλον σε αφελείς απευθύνονται!!! Όποιος από αυτούς έχει έστω και ελάχιστη τσίπα φεύγει, ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και εξαφανίζεται από προσώπου γης! Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή.

Γιατί, για το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια, σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ότι οδηγούμαστε στη ταπείνωση, την εξαθλίωση, το αδιέξοδο, δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει να το καταλάβει! Ο κοινός νους το βλέπει. Όσοι δεν… καταλαβαίνουν σίγουρα έχουν τους λόγους τους. Ο καθένας το δικό του. Κάποιοι πιστεύουν ότι η λαίλαπα θα περάσει δίπλα τους. Κάποιοι εκτιμούν ότι οι άλλοι θα βγάλουν αντί γι’ αυτούς τα κάστανα από τη φωτιά και δεν υπάρχει λόγος να… εκτεθούν! Κάποιοι τα τελευταία 30 χρόνια ασκούν το… «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ» και δεν έχουν σκοπό να το αλλάξουν, αφού δεν ξέρουν και τίποτα άλλο να κάνουν!

Και τότε η πτωχευμένη Ελλάς και οι νέοι σωτήρες που θα προκύψουν, τους οποίους με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζουν, θα μας πουν. «Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε. Να είστε ευχαριστημένοι με όσα σας φτάνουν, για να ζείτε». Και αυτό βέβαια όχι από ελεημοσύνη αλλά γιατί τους είμαστε «χρήσιμοι», μιας και οι εργαζόμενοι είναι το απαραίτητο και αναντικατάστατο… εργαλείο για την ύπαρξη και εξασφάλιση των κερδών τους.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από τη μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τα αλλεπάλληλα μέτρα των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

Ξεμπροστιάζοντας τους Εφιάλτες του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και καραδοκούν, ξεκαθαρίζοντας ποιος είναι με εμάς και ποιος απεναντί μας, εξασφαλίζοντας τα νώτα μας και αποκρούοντας ένα από τα πιο αισχρά όπλα που χρησιμοποιούν, τον κοινωνικό αυτοματισμό, εξασφαλίζουμε βασικές προϋποθέσεις, για να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Οι μόνοι που τους στηρίζουν είναι αυτοί που έχουν ισχυρά συμφέροντα από αυτήν την κατάσταση.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν χρωστάμε, ότι δεν πληρώνουμε, ότι δεν αναγνωρίζουμε τετελεσμένα, ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν αναγνωρίζουμε προστάτες και «υπηρετικό» προσωπικό τους. Αυτοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν χωρίς αυτούς! Τους λέμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την ισχύ της δυναμή μας, που αυτήν τη στιγμή είναι ο μόνος καταλυτικός παράγοντας, που θα ανατρέψει εκ βάθρων την υπάρχουσα κατάσταση.
Τους λέμε τέλος ότι επιλογή μας δεν είναι ο ρόλος του ραγιά, η επιλογή μας είναι μία και μόνη… ΠΟΛΕΜΟΣ!!!