Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η χρεοκοπία της αλήθειας, έφερε την χρεοκοπία του ευρώ



Η Ελλάδα από το 1974, εποχή κατά την οποία υποτίθεται απεκατεστάθη η Δημοκρατία, κυβερνάται με το ψέμα, παρά με την αλήθεια!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα


Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, λησμονώντας όλα εκείνα που έφεραν με ευκολία, το 1967, το
στρατιωτικό καθεστώς, άρχισαν ελαφρά τη καρδία, τις ίδιες λοβιτούρες, το φαγοπότι και τις υπερβολές! Η Ελλάδα διψούσε τότε για Δημοκρατία, γι’ αυτό και δεν έδινε μεγάλη σημασία στα καμώματα των πολιτικών! Στο όνομα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έγιναν τότε εγκλήματα…!
Οι πολιτικοί μας, της Αριστεράς εξαιρουμένης, αντί να κερδίσουν το χαμένο χρόνο της 7ετίας και να χτίσουν το νέο Ελληνικό κράτος, έπεσαν με τα μούτρα στις αλληλοκατηγορίες, στους λαϊκισμούς και στα ψέματα! Το αποτέλεσμα; Να χτισθεί ένας σύγχρονος Παρθενώνας, βασισμένος στα ψέματα, αλλά και στους… βαρόνους του Τύπου, αυτούς που το ’67 επέτρεψαν να έλθει η Χούντα στην εξουσία, αλλά και στους διαδόχους τους-του συστήματος δημιουργήματα κι αυτοί!
Η Ελλάδα μπορεί να μπήκε στην ΕΟΚ, χάρη στην ευθυκρισία και στην πολιτική διορατικότητα του μεγάλου Κων. Καραμανλή, αλλά η ανωριμότητα των πολιτικών μας, δεν άργησε να φανεί!
Υπό άλλες συνθήκες, το 1981, θα έπρεπε να είναι έτος σταθμός για τη χώρα μας. Από τότε, όμως, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην εθνική μας οικονομία! Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιστορικός ηγέτης με παγκόσμια ακτινοβολία, θα μπορούσε με τις γνώσεις που είχε και το πολιτικό τσαγανό που τον διέκρινε, να εκτοξεύσει την Ελλάδα, σε άλλα επίπεδα! Οι συνθήκες το επέτρεπαν τότε… Δεν το έκανε όμως.. Τον έφαγαν οι… έρωτες και οι κακές παρέες! Αν του έμενε λίγος χρόνος ησχολείτο και με τα προβλήματα της χώρας!
Ο Κων. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, παρά το βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν του, στην τριετία που κυβέρνησε τη χώρα δεν απέβη γι’ αυτόν η κολυμπήθρα του πολιτικού εξαγνισμού του! Με εξαίρεση την ιστορική συμφιλίωση και σύμπραξη με την τότε αριστερά, ελέω Παύλου Μπακογιάννη, η τριετία αυτή θα μείνει περισσότερο γνωστή για τις μαγειρικές ικανότητες της Μαρίκας Μητσοτάκη και το άδοξο τέλος της!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη συνέχεια ήλθε για να βάλλει την ταφόπετρα του μύθου που τον ακολουθούσε!
Ο Κώστας Σημίτης, μπορεί να μην είχε την ακτινοβολία χαρισματικού ηγέτη, ήταν όμως πολιτικός που στην αρχή έδειξε να ξέρει που οδηγεί το σκάφος! Πολύ γρήγορα όμως, αφέθηκε κι αυτός στην πολιτική της παρέας και ενός πολιτικού αμοραλισμού, που προηγούμενό του δεν γνώρισε ο τόπος! Ο Σημίτης ήθελε, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν μπορούσε! Μας ένταξε στην ΟΝΕ και μας υποσχέθηκε βούτυρο και μέλι στο ψωμί μας! Αντ’ αυτού, όμως έθεσε τα θεμέλια της φτώχιας, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και ο λαός μας!
Η 5ετής διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί σήμερα το τέλος της τραγωδίας, μετεξελίχθηκε στο χειρότερο εφιάλτη! Ο Καραμανλής άργησε να καταλάβει ότι είναι Πρωθυπουργός κι όταν το κατάλαβε ήταν πια πολύ αργά!
Έτσι άνοιξε ο δρόμος του Γιώργου Παπανδρέου!
- Τι έχει κάνει 3 χρόνια που κυβερνά;
- Μα απολύτως τίποτα!
Κι αυτή η εγκληματική αδράνεια που τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη και ολική ανικανότητα, θα καταστεί το θλιβερό τέλος της οικονομίας μας! Της οικονομίας μιας χώρας που θα μπορούσε να εξελιχθεί στην… Ελβετία του Νότου! Πλην όμως, αυτοί που μας κυβερνούν θα έπρεπε να είναι… Ελβετοί! Τρομάρα τους!
Κοντολογίς, η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας μας, είναι πρωτίστως ηθική χρεοκοπία! Είναι αργά να γυρίσουμε πλέον τους δείκτες του ρολογιού! Ό, τι είναι να γίνει θα το αποδεχθούμε!
Ελπίζω, πάντως, να πήραμε το μάθημά μας!
Οι εκλογές που αργά ή γρήγορα, θα γίνουν είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας, να δείξουμε ότι πήραμε το μάθημά μας και ωριμάσαμε!
Το γιαούρτι στο σβέρκο ενός οποιουδήποτε αποτυχόντα πολιτικού, δεν “πονάει” τόσο, όσο το μαύρισμα στην κάλπη! Η ψήφος είναι η δύναμή μας! Κι όπως με αυτήν ανεβάζουμε κυβερνήσεις, με αυτήν τις κατεβάζουμε κιόλας!
Εμπρός λοιπόν… Ανοίγεται μπροστά μας, πεδίον δόξης λαμπρόν! Μαυρίστε τους άχρηστους, τους αλαζονικούς και τους κομπλεξικούς! Και προωθείστε ικανούς και άξιους!
Η ζωή δεν είναι πρόβα! Κι αλλοίμονο αν επαναλάβουμε τα ίδια λάθη!
Θα μας κρίνουν “οι νεκροί και οι αγέννητοι”, κατά τον Κωστή Παλαμά!

http://www.kentrinews.gr/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5/