Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Συναγερμός στην Greenpeace Γερμανίας

greenpeace40765r 300x145 Συναγερμός στην Greenpeace Γερμανίας Συναγερμός επικρατεί στην Greenpeace Γερμανίας, καθώς το θερμογραφικό χαρτί που χρησιμοποιείται για φαξ, αποδείξεις στα σουπερμάρκετ και εισιτήρια είναι διαποτισμένο με μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία: τη δισφαινόλη Α ή S.

Σύμφωνα με ελέγχους που έκαναν συνεργάτες του περιοδικού
Greenpeace Magazin σε αποδείξεις από σουπερμάρκετ και εισιτήρια των Γερμανικών Σιδηροδρόμων διαπιστώθηκαν ίχνη δισφαινόλης Α.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες θεωρούν τη δισφαινόλη υπεύθυνη για δυσλειτουργίες του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως π.χ. ανικανότητα, για διαβήτη, για καρδιοπάθειες και καρκινοπάθειες.
Οι ειδικοί επιμένουν ότι η επαφή της επιδερμίδας με την δισφαινόλη είναι πιο επικίνδυνη από την εισροή της στο πεπτικό σύστημα, διότι εκεί αποδυναμώνεται από τα οξέα του στομάχου.
Αυτός είναι ο λόγος που το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (Bundesinstitut fuer Risikobewertung) στα τρόφιμα, τα προϊόντα, τα χημικά κ.λπ. συνιστά να μην παίζουν τα παιδιά με αποδείξεις από το σουπερμάρκετ, χαρτί φαξ ή εισιτήρια.
Πέρσι η Κομισιόν είχε απαγορεύσει τη χρήση της χημικής αυτής ουσίας σε πλαστικά μπιμπερό.
Από το 2010 η Δανία απαγόρευσε τη χρήση της δισφαινόλης σε όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με βρέφη και μικρά παιδιά μέχρι τριών ετών.
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί στις τοξικές και χημικές ουσίες εκτιμούν ότι η χρήση της δισφαινόλης πρέπει να απαγορευθεί πλήρως.

http://www.onlycy.com/