Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στο «Μπλούμφιλντ»




Σε ένα… θαύμα ελπίζει ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Οι «πράσινοι», μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκονται με το…
ενάμισι πόδι εκτός των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού ηττήθηκαν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0 στο «Μπλούμφιλντ» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Φερέιρα θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ προκειμένου να μην αποχαιρετήσει πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δικαίως διαμαρτύρεται για ένα γκολ του Τοτσέ, που δεν μέτρησε στο 81’, αν και είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να πάρει το προβάδισμα, κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας έτσι την ήττα με 3-0, η οποία καθιστά την υπόθεση-πρόκριση εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Κονατέ στο 60΄, ο Ατάρ στο 67΄ (πέναλτι) και στο 90΄ ήταν οι σκόρερ της «ομάδας του λαού», η οποία εξελίσσεται σε «δήμιο» των ελληνικών ομάδων, δεδομένου ότι την περυσινή σεζόν είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας


Η εμφάνιση του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος δεν προμήνυε αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε και γνώρισε την ήττα με 3-0.

Η ομάδα του Φερέιρα στάθηκε σε γενικές γραμμές αρκετά καλά και είχε τις ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Βέβαια και οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι, έχοντας μάλιστα κι ένα δοκάρι, έστω κι αν χρειάστηκε η παρέμβαση του Σπυρόπουλου στο σουτ του Ατάρ στο 20΄.

Οι «πράσινοι» στο διάστημα αυτό βρέθηκαν δύο φορές σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ απέναντι από τον Χάιμοφ, αλλά τόσο ο Κουίνσι (3΄), όσο και ο Τοτσέ (21΄) απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Εξίσου μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Μακάμπι στο 23΄ , με τον Τζόρβα να αποκρούει σωτήρια το εξ επαφής σουτ του Κονατέ από τη μικρή περιοχή.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για λίγο, αλλά στο τελευταίο 10λεπτο ανέβηκε και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να «αγγίζει» το γκολ στο 44΄ με τον Κουίνσι, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Χάιμοφ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τζόρβας ήταν αυτός που με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να διώξει τη μπάλα στο πλασέ του Ατάρ.

Το καλό πρόσωπο που έδειξε στα πρώτα 45 λεπτά ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε σε "ναυάγιο" στο δεύτερο μέρος.

Οι «πράσινοι» έμειναν στ΄ αποδυτήρια και για 15 λεπτά δέχτηκαν το… σφυροκόπημα των Ισραηλινών.

Η υπεροχή της «ομάδας του λαού» καρποφόρησε στο 60΄ με τον Κονατέ να σκοράρει από πολύ κοντά κι ενώ το αρχικό σουτ που επιχείρησε, μετά το γύρισμα του Μίσα, απέκρουσε προσωρινά ο Τζόρβας.

Το καταστροφικό δεύτερο μέρος για τους «πράσινους» είχε συνέχεια, καθώς στο 67΄ ο Καντέ υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ατάρ (2-0).

Στο 78΄ ο Χάιμοφ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ την κεφαλιά του Τοτσέ, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο γκολκίπερ της Μακάμπι έσωσε την ομάδα του μετά την προβολή του Τοτσέ.

Στην φάση αυτή οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ατάρ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 90΄, εκμεταλλευόμενος ακόμα μία αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Κίτρινες: Τοτσέ, Καντέ

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46΄ Κολαούτι), Μίσα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ (71΄ Κεχάτ), Γιεϊνί, Λουγκάσι, Ντάχαν (53΄ Μεντούνγιανιν), Βερέντ

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο (68΄ Ζεκά), Κατσουράνης, Νίνης (55΄ Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ