Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σας ευχαριστούμε πολύ!


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Image
Με την κατασκευή του παρατηρητηρίου στην Πλάκα Λιτοχώρου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) διαθέτει πλέον συνολικά τρεις σταθμούς  πυρανίχνευσης  στο νομό μας. Από τους
σταθμούς αυτούς, εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας, με τις 308 βάρδιες του καλοκαιριού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο στο τομέα έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αλλά ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών .

Απογευματινή βάρδια στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου
Οι πολίτες που χάρισαν φέτος μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος, κάνοντας μια βάρδια σε ένα από τα παραπάνω παρατηρητήρια, «έδωσαν» περισσότερα από 20 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, πριν εξελιχτούν σε επικίνδυνες πυρκαγιές.
Εκτός από τους συμμετέχοντες εθελοντές και τους 15 συντονιστές της δράσης, μια άλλη μικρή ομάδα πολιτών, προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στο όμορφο αυτό εγχείρημα. Πρόκειται για τους υπεύθυνους των τριών σταθμών που έχουν αναλάβει την επίβλεψή τους.
  • Ξηλώθηκε η πινακίδα από τον αέρα;
  • Χρειάζεται αντικατάσταση το βιβλίο συμβάντων;
  • Πρέπει να επιδιορθωθεί επειγόντως η σκάλα;
Για όλα αυτά και άλλα πολλά παρεμφερή θέματα που αφορούν στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία των παρατηρητηρίων, φροντίζουν οι συμπολίτες μας Μαρία Τασοπούλου (Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας/Σταθμός Νέων Πόρων), Φανή Κουτσιμανή (Ελεύθερη επαγγελματίας/Σταθμός Πλάκας Λιτοχώρου) και Χρήστος Μελιόπουλος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής/Σταθμός Ελάφου).
Image
Λιτοχωρινή ομάδα εθελοντών με την κ. Κουτσιμανή

Φέτος, ειδικά με την κατασκευή του τρίτου παρατηρητηρίου στην Πλάκα Λιτοχώρου (δωρεά των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων»), έπρεπε να διεκπεραιωθούν πάρα πολλές εργασίες, οι οποίες τελικά εξασφάλισαν την ομαλή λειτουργία του σταθμού. Χάρη στη συμβολή της φίλης Φανής Κουτσιμανή από το Λιτόχωρο και τον διαρκή της ζήλο για εθελοντική προσφορά –βέβαια, με τη βοήθεια του Δήμου Δίου-Ολύμπου και πολλών εθελοντών και ελεύθερων επαγγελματιών από την Ν. Πιερία- στήθηκε φέτος ένα ακόμη παρατηρητήριο για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.
Εκεί, σε αυτό τον όμορφο χώρο, ο οποίος μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει διαμορφωθεί και με τη βοήθεια της ΔΕΑΑ Λιτοχώρου, δίπλα στη θάλασσα, την 4η Σεπτεμβρίου 2011, στις 19:30 θα γιορτάσουμε τη λήξη της θερινής περιόδου εθελοντικής πυροπροστασίας των βουνών μας.
Image
Μεσημεριανό φαγητό δίπλα στο παρατηρητήριο με φόντο πάντα τον Όλυμπο.


Μαρία, Φανή, Χρήστο, Ανέστη, φίλες εθελόντριες και εθελοντές, όλοι, όσοι έχετε συμβάλλει με το δικό σας τρόπο στην οργάνωση του φετινού «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» σας ευχαριστούμε θερμά και σας  περιμένουμε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, εκεί στην Πλάκα, για να τα πούμε και από κοντά.
Οι συντονίστριες και οι συντονιστές

http://www.otoposmou.gr/