Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Μπλόκο» από το Εφετείο για 15ο και 16ο!

«Μπλόκο» από το Εφετείο για 15ο και 16ο!

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι δύο ΠΑΕ, καθώς ανέβαλε και απαγόρευσε την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε ομάδα!
Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως αν τελικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα συνεχιστεί, για όσο χρειαστεί
με λιγότερες ομάδες! Στην ουσία, το Εφετείο υποχρεώνει την ΕΕΑ να μην δώσει «άδεια» σε καμία από τις Δόξα, Λεβαδειακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν δεν εκδικαστεί η υπόθεση!
Για την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε στον Sentra 103,3: «Η απόφαση βγήκε πριν από ένα τέταρτο και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο».
Αναλυτικά μίλησε:
Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου: «Η απόφαση βγήκε στις τρεις και μισή. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει πιστοποιητικό σε καμία ομάδα που θα κληθεί να πάρει την θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει καμία άλλη ομάδα. Μας ενδιαφέρει το όνειρο μας που κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν εφιάλτη, αλλά θα ξαναγίνει σύντομα γλυκό όνειρο».
Για το αν πιστεύει στην απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Αν αρθούν τα εμπόδια που έθεσε, προσχηματικά κατά την άποψή μας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι θέμα δικαίωσης, είναι θέμα, να μας χορηγήσουν ένα πιστοποιητικό, δεδομένης της αδειοδότησης που είχαμε από την Ε.Π.Ο. για να συμμετάσχουμε στην Superleague».
Για τις καθημερινές αλλαγές δεδομένων: «Γίνονται κάποιες παλινωδίες. Εμείς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τους εκατό εργαζόμενους της Π.Α.Ε. που κάποιοι προσπάθησαν να τους πετάξουν στο δρόμο».
Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είμαι 50 χρόνια φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου και τα τελευταία δύο χρόνια και ιδίως φέτος, η ομάδα εκτοξεύτηκε. Αποτέλεσε μία πηγή χαράς για το φίλαθλο κόσμο του Βόλου και αυτή η πηγή δεν έπρεπε να χαθεί. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, τα οποία δεν μπορεί να τα λύσει κανένας. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εποχές δύσκολες.
Εμείς τιμωρηθήκαμε ως ομάδα από τα αρμόδια όργανα της Ε.Π.Ο. και ο νόμος είναι σαφής! Είναι το άρθρο 29, παράγραφος 12 του 3479 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Υπερισχύει η Ε.Π.Ο. έναντι πάσης άλλης αρχής, πάσης άλλης ρυθμίσεως του 2725. Δεν είναι δυνατόν μία επιτροπή να σου στερεί το δικαίωμα να έχεις μία ομάδα».
Για το πότε θα δοθεί λύση: «Θα δοθούν πολύ πιο σύντομα λύσεις από τους πέντε μήνες. Εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα έχει λυθεί το πρόβλημα και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Αυτό ζητούσαμε κι εμείς, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν χανόταν ο κόσμος η πρώτη αγωνιστική να αναβληθεί. Αυτά τα έξι παιχνίδια. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν. Όλα τα προβλήματα λύνονται εκτός από τα μαθηματικώς άλυτα. Υπάρχει κοινός νους φαντάζομαι και είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα μέσα στο εικοσαήμερο. Κι εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ως Ολυμπιακός Βόλου, ώστε να υπάρξει λύση.
Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι. Το μόνο που θέλουμε είναι το καλό της ομάδας μας και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και τις Αρχές. Εμείς είμαστε πάνω στον κυκλώνα. Όχι στο μάτι, διότι εκεί επικρατεί ηρεμία».
Ανάλογη ικανοποίηση επικρατεί και στην Καβάλα για την απόφαση, όπως τόνισε στον ανταποκριτή του Sentra 103,3 στην Καβάλα, Μπάμπη Παναγιωτίδη, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Χρήστος Στάθης. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καταργηθεί οι νόμοι και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί».