Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συναντήσεις για το ΕΣΠΑ σε κλίμα συναίνεσης στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας για τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και για τη δυνατότητα υποβολής νέων ώριμων προτάσεων για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ πραγματοποιούνται στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία και το συντονισμό του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις ξεκίνησαν χθες Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Γιάντσης και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Α. Ωραιοπούλου αναφέρθηκαν στην πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ και στις προοπτικές ένταξης νέων, ώριμων προτάσεων.
«Η πρώτη συνάντηση για το ΕΣΠΑ στις Σέρρες είναι ένα ενθαρρυντικό πρώτο βήμα. Με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μωυσιάδη και την ουσιαστική συμβολή των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ε. Φωτόπουλου και Δ. Ευθυμιάδη, έγινε μια εποικοδομητική και σοβαρή συζήτηση σχετικά με τις προτάσεις για τα υπό ένταξη έργα, όπου συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και οι παρατάξεις», σημειώνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης. «Υπήρξε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας από όλες τις πλευρές. Πιστεύω ότι η θετική διάθεση και η καλή συνεργασία όλων των φορέων μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων», προσθέτει ο κ. Ψωμιάδης.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις για το ΕΣΠΑ έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν ως εξής:
 
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
Πιερία
Αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας (10.30 π.μ.)
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011
Χαλκιδική
Αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Ημαθία
Κτίριο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (10.30 π.μ.)
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Κιλκίς
Αίθουσα συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (10.30 π.μ.)
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
Πέλλα
Αίθουσα συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (10.30 π.μ.)
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
Θεσσαλονίκη
Αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
(9.00 π.μ.)
Στις ενημερωτικές συναντήσεις έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των ενοτήτων, οι Δήμαρχοι και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των οικείων δήμων, τα Επιμελητήρια, η Εκκλησία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.