Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Τα σχέδια του Γιώργου για διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κόμματος

Τα σχέδια του Γιώργου για διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κόμματος
Είναι πλέον βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του έχουν πάρει την απόφαση να σπάσουν και τους τυπικούς δεσμούς με το Κίνημα που ιδρύθηκε την 3η Σεπτέμβρη του 1974 και να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Λογικό και αναμενόμενο. Έτσι κι αλλιώς ο Γιώργος
Παπανδρέου ποτέ δεν χώνεψε το ΠΑΣΟΚ, ήταν πολύ πατριωτικό, πολύ «εθνικιστικό», πολύ «ελληνοκεντρικό» για τα κοσμοπολίτικα γούστα του.

Είχε αποπειραθεί να μεταλλάξει το κόμμα, από πατριωτικό σοσιαλιστικό σε «φιλελεύθερο» δημοκρατικό, όταν πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη. (Θυμάστε που είχε αλλάξει και τον ήλιο με κάτι βλακείες σήματα που έμοιαζαν με… λουλούδια; Δείτε δεξιά για να θυμηθείτε). Οι απανωτές όμως πολιτικές ήττες τον ανάγκασαν, στις τελευταίες εκλογές, να μιμηθεί τη ρητορική του πατέρα του και να υποδυθεί τον άξιο διάδοχό του για να καταφέρει να αποσπάσει τις ψήφους του δημοκρατικού λαού. Όλο αυτό αποδείχτηκε τελικά μια πολύ καλά στημένη πολιτική εξαπάτηση και φάνηκε από την αμέσως επόμενη ημέρα της νίκης. Για όσους μπορούσαν να το δουν, για όσους ξέρουν ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Η συνέχεια εδώ: tsantiri