Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Επιστολή του Αν. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Β.Α. Αιγαίου με τη Β. Ελλάδα


Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης  σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα.
            Στην επιστολή του ο  Δ.  Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συντάσσεται στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «για επαναδρομολογήσεις πλοίων που θα λύσει μερικώς το πρόβλημα», αλλά ταυτόχρονα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της προς την Κυβέρνηση για «τη μηδενική σχεδόν σύνδεση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και ιδίως Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη».
            Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι «κάθε χρόνο και χειρότερα είναι τα πράγματα στο θέμα αυτό, με τη φετινή χρονιά να μη φεύγει καράβι από τη Θεσσαλονίκη! Ιδιαίτερα μάλιστα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που η ανάπτυξη και δη η τουριστική αποτελεί βασική ελπίδα για διέξοδο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο η Θεσσαλονίκη να παραμένει άγονη και έρημη γραμμή.»
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,
            Έλαβα την αλληλογραφία σας με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρειο Ελλάδα.
            Ασφαλώς συντασσόμαστε στην προσπάθειά σας για επαναδρομολογήσεις πλοίων που θα λύσει μερικώς το πρόβλημα, ωστόσο με την ευκαιρία αυτή επισημαίνουμε τη μηδενική σχεδόν σύνδεση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και ιδίως Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη και εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας προς την κυβέρνηση.
            Δυστυχώς, κάθε χρόνο και χειρότερα είναι τα πράγματα στο θέμα αυτό, με τη φετινή χρονιά να μη φεύγει καράβι από τη Θεσσαλονίκη! Φυσικά το γεγονός είναι απαράδεκτο και δεν τιμά την κεντρική κυβέρνηση, η οποία εδώ και χρόνια μιλά για περιφερειακή ανάπτυξη. Ιδιαίτερα μάλιστα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που η ανάπτυξη και δη η τουριστική αποτελεί βασική ελπίδα για διέξοδο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο η Θεσσαλονίκη να παραμένει άγονη και έρημη γραμμή.
            Ελπίζουμε, όχι μόνο εμείς οι βορειοελλαδίτες αλλά και οι νησιώτες, να λύσετε επιτέλους το πρόβλημα, αν και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την ανάπτυξη ακτοπλοϊκών συνδέσεων (αλλά και γενικότερα) από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 
 
Με εκτίμηση,
 
 
Διονύσιος Χ. Ψωμιάδης
Αναπληρωτής Περιφερειάρχης
Κεντρικής Μακεδονίας»