Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πυροβολισμοί σε συγκέντρωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος της Νορβηγίας


Στο νησί επικράτησε πανικός μέχρι να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις
Στο νησί επικράτησε πανικός μέχρι να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις  
Όσλο

Πυρ άνοιξε άγνωστος στην ετήσια ανοικτή συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώνοντος κόμματος της Νορβηγίας στην Ουτόγια, νησί έξω από το Όσλο, λίγη ώρα μετά μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Όσλο. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες για νεκρούς από την επίθεση στο νησί, ενώ στο Όσλο ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους επτά.

Στην Ουτόγια συνελήφθη ένας ύποπτος, που φέρεται ως δράστης του αιματηρού περιστατικού. Οι αρχές ανέφεραν μετά τη σύλληψή του ότι ο άνδρας συνδέεται και με την επίθεση στο Όσλο -ενισχύοντας έτσι τις υποψίες της αστυνομίας πως πρόκειται για διπλή επίθεση.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Οι πληροφορίες για τα θύματα της επίθεσης στην Ουτόγια είναι ακόμη θολές: Μαρτυρίες στα νορβηγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αριθμό νεκρών που κυμαίνεται μεταξύ 4 και 20, αλλά η αστυνομία αναφέρει πως δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί εάν υπάρχουν νεκροί.

Στο μικρό νησί επικράτησε πανικός μέχρι να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κατασκηνωτές δεν είχαν καταφέρει ακόμη να συνέλθουν από το σοκ της είδησης για την επίθεση στο κέντρο του Όσλο. Αρχικά υπήρχαν φόβοι πως μπορεί να υπήρχαν εκρηκτικά κοντά στις εγκαταστάσεις στο νησί.

Στο χώρο επρόκειτο να μιλήσει ο Νορβηγός πρωθυπουργός το Σάββατο.

Ο άγνωστος εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο νησί Ουτόγια, φορώντας στολή αστυνομικού, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Το τηλεοπτικό κανάλι NRK ανέφερε πως από τα πυρά τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Στις εγκαταστάσεις ήταν παρόντα περίπου 700 νεαρά άτομα, οι περισσότεροι μεταξύ 14 και 18 ετών, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ