Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απέλυσε τους υπαλλήλους του δήμου και θα τους προσλάβει ξανά με χαμηλότερο μισθό!



Σε μια παράξενη κίνηση προέβη ένας δήμος στη Βρετανία καθώς αποφάσισε να απολύσει όλους τους υπαλλήλους του, 6.500 άτομα και στη συνέχεια να τους επαναπροσλάβει με μισθό -5,4%.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "ο δήμος του Σροπσάιρ, στη δυτική Αγγλία, αποφάσισε  να βάλει τέλος στα συμβόλαια όλων των σημερινών εργαζομένων του και να προτείνει σε όλους να τους ξαναπροσλάβει αμέσως με νέες συνθήκες που θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2011".

Αυτή η κίνηση έχει στόχο να αποφευχθεί η απόλυση 400 εργαζομένων.

Από το μέτρο δεν επηρεάζονται εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι με μισθό κάτω των 14.400 ευρώ ετησίως.

"Πρέπει να κάνουμε οικονομίες 76 εκατομμυρίων στερλινών (84 εκατομμύρια ευρώ) στη διάρκεια των τριών προσεχών ετών", είπε ο εκπρόσωπος του δήμου, επισημαίνοντας πως η μείωση των μισθών των εργαζομένων θα επιτρέψει να γίνει οικονομία 8 εκατομμυρίων ευρώ.

"Δεν είμαστε ο μόνος δήμος που το κάνει. Προηγούμαστε λίγο σε σχέση με τους άλλους, όμως υπάρχουν δήμοι που κάνουν το ίδιο πράγμα με μας", τόνισε.

Σε διαβουλεύσεις πρόκειται να προχωρήσει το  κύριο συνδικάτο των εργαζομένων του βρετανικού δημόσιου τομέα, το Unison, για να αποφασιστεί αν θα κηρύξει ή όχι κάποια κινητοποίηση των εργαζομένων στο δήμο του Σροπσάιρ