Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το Όχι Σαμαρά και το Ναι Παπανδρέου


Σθεναρή αντίδραση προέβαλλε, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς στις… νουθεσίες της Χίλαρι Κλίντον να «συναινέσει» στο σχέδιο που είναι έτοιμοι να
επιβάλλουν οι εταίροι μας περί επιλεκτικής χρεοκοπίας. Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών υπήρξε «υπόδειξη» για δύο πράγματα: πρώτον να συμφωνήσει η ΝΔ με την επιλεκτική και αναπόφευκτη όπως φαίνεται επιλεκτική χρεοκοπία και δεύτερον να υπάρξει συναίνεση στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε στην Κλίντον ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε μια «λάθος πολιτική», ενώ για την επιλεκτική χρεοκοπία εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος, λέγοντας πως αυτό πρέπει να είναι η «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας.
Σε αντίθεση τώρα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αποδεχτεί το …μοιραίο για τη χώρα μας.
Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε εκτενώς με τη Χίλαρι Κλίντον τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

http://www.kentrinews.gr/?p=27715