Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Για να φύγουν τα έντομα από το κουνουπίδι / μπρόκολο


Συχνά, όταν αγοράζουμε λαχανικά, όπως το μπρόκολο ή το κουνουπίδι, υπάρχουν έντομα που δεν τα βλέπουμε, ειδικά αν πρόκειται να τα μαγειρέψουμε ολόκληρα.
Για να σιγουρευτούμε πριν τα βράσουμε πως δεν έχουν έντομα:


- Τα βουτάμε για λίγη ώρα σε νερό που έχουμε προσθέσει ξύδι, ή  χυμό λεμονιού,  ή αλάτι. Το ξύδι, ο χυμός λεμονιού ή το αλάτι, θα αναγκάσουν τα έντομα να 'σκάσουν μύτη'.
- Μετά πλύνετε καλά το λαχανικό και βράστε το κανονικά.



http://meacolpa.blogspot.com/2011/05/blog-post_7849.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRgUaA+%28MeaColpa%29