Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αστυνομικοί ή προβοκάτορες;(video)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδηλωτές που εναντιώνονται ειρηνικά κατά των μέτρων της κυβέρνησης καταγγέλλουν προβοκάτσια.
Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα αγνώστων στοιχείων να μεταφέρουν καδρόνια μέσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ και να φτιάχνουν

 τα... πολεμοφόδια παρουσία αστυνομικών!

Το βίντεο από το προαύλιο του Ζαππείου




Το υλικό συγκεντρώθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών από το «real-democracy» και οι εικόνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση και εκνευρισμό, ενώ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και το σχετικό βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να παρακολουθούν τη μεταφορά των πολεμοφοδίων!

Η απάντηση της αστυνομίας
Για το θέμα που δημιούργησε μεγάλο σάλο, τοποθετήθηκε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ μέσω του γραφείου Τύπου της. Πιο συγκεκριμένα ο Θανάσης Κοκκαλάκης είπε για το θέμα στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»: «Αυτοί που βλέπετε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι ένστολοι κι αστυνομικοί με πολιτικά που μάζεψαν τα συγκεκρικένα αντικείμενα από το σημείο απόκρυψης.
Τα μαζεύαμε για να τα πάμε στην ΓΑΔΑ. Γύρω στις 7:30 με 8:00 αστυνομικός της ασφάλειας εντόπισε έναν αλλοδαπό που προσπαθούσε να τα κρύψει πίσω από θάμνο κι επί τόπου βρέθηκε ομάδα που τον συνέλαβε κι οδηγήθηκε στην γενική ασφάλεια και κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία».

Αστυνομικοί ή προβοκάτορες; Οσον αφορά στις συλλήψεις και τις προσαγωγές είπε: «Εχουμε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές κι έχουμε κάνει και δυο συλλήψεις». Με αναρίθμητες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αγανακτισμένοι του Συντάγματος, διατηρούν την έντονη φημολογία που θέλει κουκουλοφόρο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αγανακτισμένους, να επιδεικνύει, τελικώς, αστυνομική ταυτότητα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ είπε για το θέμα ότι: «Είναι μια φημολογία προπαγανδιστική. Δεν υπάρχει κάτι που να μαρτυρεί ότι αστυνομικός με πολιτικά προπηλακίστηκε στα επεισόδια».

Σοβαρά τραυματίες αστυνομικοί
Ο κ. Κοκκαλάκης τέλος αναφερόμενος σε τραυματισμένους αστυνομικούς, ανέβασε τον αριθμό στους 5 τονίζοντας ότι οι δυο-τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Ο ένας πυροβολήθηκε με όπλο φωτοβολίδας και κινδυνεύει με κώφωση και υπάρχει ένας ακόμα με κομμένα δάχτυλα»...


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22077&subid=2&pubid=128685484