Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα

Μολότοφ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης συνθέτουν αυτή την ώρα το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας. Τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.

Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα
Eπεισόδια και μολότοφ το κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια των τριών μεγάλων συγκεντρώσεων,
 κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.
Ομάδες ατόμων που φορούσαν κράνη και ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα, προσπάθησαν να διαλύσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και αρχικά απομονώθηκε από τους διαδηλωτές. Επενέβησαν οι λεγόμενες ομάδες ψυχραιμίας και τους απώθησαν.
Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποχώρησαν μετά την επέμβαση των πολιτών από την πλατεία Συντάγματος, αλλά επέστρεφαν κατά τακτά χρονικά διαστήματα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επεισόδια.
Οι δράστες αποδοκιμάστηκαν από τους παρευρισκόμενους, ενώ από τα μεγάφωνα της πλατείας τα μέλη του κινήματος των αγανακτισμένων έκαναν συνεχώς εκκλήσεις στον κόσμο να παραμείνει στο Σύνταγμα. Οι πολίτες ανέφεραν ότι "δεν θα μας διαλύσουν μερικές ομάδες ατόμων". Κάποια στιγμή ομάδες πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, βλέποντας ότι η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, άρχισαν να αποχωρούν. Ωστόσο, όταν τα επεισόδια σταμάτησαν, επέστρεψαν και πάλι στο Σύνταγμα.
Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα
Μία μεγάλη ομάδα από τα μέλη των αγανακτισμένων που βρίσκονται μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη κατευθύνθηκε μπρος τα άτομα που προκαλούσαν τα επεισόδια και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.
Μία άλλη ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκε στους αστυνομικούς μπροστά από τα λουλουδάδικα, οι οποίοι τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα
Συγκρούσεις μεταξύ ομάδων αυτών των ατόμων που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τις συγκεντρώσεις, σημειώθηκαν και στην οδό Κριεζώτου, αλλά σε αυτό το σημείο η αστυνομία δεν επενέβη.
Στην οδό Ρηγίλης αστυνομικοί εκτόξευσαν χημικά εναντίον των διαδηλωτών και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.
Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός. Ο πολίτης δέχτηκε κτυπήματα κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ δύο ομάδων διαδηλωτών, ενώ ο αστυνομικός τραυματίστηκε από αντικείμενο που πέταξαν άγνωστοι κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά στη Βουλή.