Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παραλειπόμενα από τη σχολική γιορτή του Β΄ Δημ. Κολινδρού,αλλά και ΔΙΑΥΓΕΙΣ απορίες....


Τώρα που τελείωσε η σχολική χρονιά με τον ευχάριστο τρόπο που τελείωσε,θέλω να κάνω μια πολύ μικρή παρατήρηση που τόσες μέρες δεν έκανα,επειδή δεν ήθελα να πει ο οποιοσδήποτε ότι κάνουμε σαμποτάζ κτλ γνωστά χαζά Κολινδρινά που ακούμε από τότε που έγινε αυτό το μπλογκ.

Αν θυμάστε στις
 7/6/2011 είχαμε αναρτήσει εδώ την ανορθόγραφη αφίσα που διαφήμιζε τη χθεσινή μουσική βραδιά στο σχολικό προαύλιο,(προάβλιο!!! σύμφωνα με τα διαφημιστικά χαρτάκια που κυκλοφόρησαν) του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Β΄Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου(νυπειαγωγίου!!! σύμφωνα με την αφίσα) Κολινδρού.

Το να κάνει κάποιος ορθογραφικά λάθη δεν είναι κάτι το τραγικό,ούτε γκρεμίστηκε κανένας φούρνος-όλοι κάνουμε εξάλλου-αλλά να γίνεται λάθος σε "σχολικό περιβάλλον" δεν είναι και το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί.

Τόσοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν εκεί,δε το πρόσεξε κάποιος να το αλλάξει?
Την επόμενη φορά να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά,διότι το πάθημα μπορεί να έρθει από οπουδήποτε...

Και δικαιολογίες του τύπου το λάθος έγινε στο τυπογραφείο κι όχι από μας,δεν αρμόζουν.
Ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να πληρώνει τα λάθη του...
Όφειλε να τα ξαναεκτυπώσει με τη σωστή γραφή....


Κατά τα άλλα πάει ακόμη μια σχολική χρονιά,με καταπληκτικό τέλος από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Σε προηγούμενες πρόσφατες αναρτήσεις, θα είδατε πιστεύω τα μικρά αποσπάσματα από την αποχαιρετιστήρια γιορτή που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Β' Δημοτικό σχολείο Κολινδρού.
Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους,διότι αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα προήλθε από πάρα πολλές κοινές ώρες εργασίας τους.

Υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σκληρά και τιμούν το ψωμί τους,αλλά είναι λίγοι...στην Ελλάδα...
Και πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί του Β΄Δημοτικού σχολείου Κολινδρού που τους γνωρίζω λίγο πολύ-αφού τα παιδιά μου εκεί φοιτούν-ανήκουν στη κατηγορία των σκληρά εργαζομένων Δημοσίων ή ωρομίσθιων υπαλλήλων,με τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς τους να είναι εμφανή.

Δε θέλω τίποτα άλλο να πω και να σχολιάσω παρά μόνο το παρακάτω,διότι θέλω να το βγάλω από μέσα μου...
Οι μικροενδοιασμοί μου  για τον τόπο τέλεσης της λαϊκής βραδιάς υπάρχουν ακόμη,αφού δε μου έκατσε καλά, ο ιερότατος χώρος εκπαίδευσης των παιδιών μας να φιλοξενεί λαϊκές ορχήστρες και "μεταμορντένα" ήθη κι έθιμα,αλλά από την άλλη σέβομαι την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου,όπως με διαβεβαίωσε εξάλλου και η γυναίκα μου,η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγο σύλλογο και διαφωνούμε αρκετές φορές...

Κλείνοντας να πω ότι ο σύλλογος κέρδισε τις εντυπώσεις με την οργάνωση και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα για να φτάσει στο πετυχημένο χθες...

Άντε και του χρόνου καλύτερα!!!

Να ευχαριστήσω και δημόσια τον διευθυντή του Β' Δημοτικού σχολείου Κολινδρού κύριο Χλεμέ,διότι όπως του τα έσουρα πριν λίγο καιρό για κάποια λάθος κίνησή του,έτσι οφείλω και να τον συγχαρώ δημόσια επειδή επανόρθωσε με τον καλύτερο τρόπο...
Μπράβο του..

Υ.Γ.
Άσχετο με τα σημερινά:
Διαβάζω στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για παλιά χρέη Καποδιστριακών Δήμων της Βόρειας Πιερίας που πληρώνονται και απορώ με τις αιτιολογίες.
Ένα σωρό λεφτά για τις αποζημειώσεις δημοτικών συμβούλων του πρώην Δήμου Πύδνας για το Β' Εξάμηνο του 2009 και του 2010.
Αυτοί άφησαν έναν Δήμο χρεωμένο κι έχουν την απαίτηση να πληρωθούν?
Για ποιο λόγο?
Επειδή πηγαίναν σε συμβούλια και δεν έκαναν τίποτα?
Διότι αν έκαναν κάτι, δε θα είχαν τόσο μεγάλο χρέος...
Αν περισσεύουν  χρήματα κι έχουν πληρωθεί πρωτίστως προμηθευτές και χρέη να τα πάρουν αν τα δικαιούνται,αλλά το να παίρνουν χρήματα δίχως να έχουν πληρωθεί τρίτοι,είναι πρόκληση...

Για προσέξτε στο σημερινό ενιαίο Δήμο που και τι πληρώνετε....