Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue

 Ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Σύμφωνα με την έρευνα, έχει συρρικνωθεί η εκλογική επιρροή των δύο μεγάλων κομμάτων και σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές θα είχαμε επτακομματική βουλή!
Η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4%, με ποσοστό 31% έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ (το ποσοστό του οποίου
 μειώνεται ραγδαία), αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Ποσοστό άνω του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση φαίνεται να εξασφαλίζουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.
Για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε pdf

http://www.eklogika.gr/news/5070