Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δεκτή η προσωρινή διαταγή του ΟΦΗ!

Δεκτό έγινε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΠΑΕ ΟΦΗ από το εφετείο Αθηνών και πλέον μέχρι της 7 Ιουλίου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας της Football League. Στις 7 Ιουλίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η πλευρά της ΕΠΟ δεν παρέστη, ενώ από τον ΟΦΗ παρόντες ήταν ο επικεφαλής του νομικού
 επιτελείου κ. Καϊμακάμης, από τον Ερασιτέχνη ο Ξημέρης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Κουράκης, η βουλευτής Μαρία Σκραφνάκη. Στην αίθουσα βρισκόταν κι ο δικηγόρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, κ. Βουλγίδης. Η ακροαματική διαδικασία τελείωσε γύρω στις 12:30.
Ο νομικός εκπρόσωπος της Ενωσης έκανε δυο ενστάσεις. Ισχυρίστηκε πως το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση και πως ο ΟΦΗ έπρεπε να προσφύγει στο CAS. Επίσης, τόνισε πως στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται και τυπικά η χρονιά και αν ισχύσουν όσα ζητάει ο ΟΦΗ, δεν θα μπορούν να γίνουν οι κληρώσεις για το νέο πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Καϊμακάμης ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο είναι αρμόδιο, ενώ ο Φωτάκης τόνισε ότι με το... μπάχαλο που επικρατεί στην ΕΠΟ, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της, ο ΟΦΗ είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΟΦΗ «πατάει» στο δεδικασμένο, αναφορικά με την αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Και πέρυσι ο ΟΦΗ είχε πάει στο CAS, που τον παρέπεμψε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κι αυτό στα πολιτικά δικαστήρια.
Κληθείς να απαντήσει ο Κουράκης τι θα γίνει αν ο ΟΦΗ παίξει στα πλέι οφ και χάσει τα ασφαλιστικά μέτρα, απάντησε ότι θα ανέβει η επόμενη ομάδα της βαθμολογίας, ενώ είπε ότι οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν και μέσα στον Ιούλιο.
Από την πλευρά του Ερασιτέχνη, επισημάνθηκε πως εκπρόσωποί του έδωσαν το «παρών», καθώς έχουν έννομο συμφέρον, έχοντας το 20% της ΠΑΕ. Επίσης, τόνισαν πως εφόσον ο ΟΦΗ δεν δικαιωθεί, θα υποστεί ζημιά και ο Ερασιτέχνης.
Οσον αφορά στην καταγγελία του ΟΦΗ για τη σύσταση της επιτροπής είχε να κάνει με την παρουσία του κ. Σμαΐλη, που είναι ορκωτός λογιστής στην ΕΠΟ αλλά έχει αναλάβει ανάλογα καθήκοντα σε κάποιες ΠΑΕ. Ο ΟΦΗ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ισχύσει ασυμβίβαστο.
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: «Δέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής, απαγορεύει τη διεξαγωγή των αγώνων διαβάθμισης, χωρίς τη συμμετοχή της αιτούσης ΠΑΕ ΟΦΗ, υπό τον όρο της συζήτησης της αίτησης αναστολής την 7η Ιουλίου του 2011 και μέχρι την ημερομηνία αυτή».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10486&subid=2&pubid=128677846