Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μήνυση για την «ενορχηστρωμένη επίθεση»

Τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του 4ου τελικού κλήθηκε να σχολιάσει ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ιβκοβιτς φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και μίλησε για την
 επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής, για τα μέτρα ασφαλείας που δεν τηρήθηκαν, για τη διαιτησία αλλά και τον… σκηνοθέτη της ΝΕΤ!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, όπως και ο Γιάννης Μπουρούσης, μετά το τέλος του τέταρτου τελικού, υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκαν στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Οι δυο τους, συνοδευόμενοι από τους νομικούς τους, κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για ξυλοδαρμό, προπηλακισμό, ύβρεις και πρόκληση σωματικών βλαβών από πρόθεση.

Μ' αυτή της την κίνηση η ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνει συνέχεια στο θέμα αφού η υπόθεση θα πάει στον Εισαγγελέα ο οποίος θα ζητήσει ότι βίντεο έχει στη διάθεσή της η κρατική τηλεόραση, αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον Sentra 103,3

Για τα χθεσινά επεισόδια στον τέταρτο τελικό στο Ο.Α.Κ.Α ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:
«Στο μπάσκετ ο πρωταθλητισμός έχει και τη διαχείριση κακών ημερών. Πάντα κοιτάμε την δική μας ομάδα, χθες είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι. Προπονητής και διοίκηση επιλέγουν φέτος να κρατούν χαμηλούς τόνους και να μην προκαλούμε. Χθες το παιχνίδι μπορούσες να το δεις από τρεις οπτικές γωνίες. Πρώτη είναι η γωνία της αλητείας και αυτών που έγιναν στο ημίχρονο, στην αρχή του αγώνα και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ο κύριος Γιοχαλής με τον κύριο Τόμιτς μιλούσαν σαν να βλέπουμε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μαζέψαμε 15 πέτρες, έξι είχε ο Νεστέροβιτς, τέσσερις στην γραμματεία και στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν μόλις δυο. Το πέταλο πίσω από τον πάγκο μας έπρεπε να είναι άδειο όμως ένα τέταρτο πριν τον αγώνα γέμισε με φιλάθλους του Παναθηναϊκού που πετούσαν διάφορα αντικείμενα. Όπως δυναμιτάκια, μπουκάλια, καφέδες. Υπήρχαν σύριγγες με νερό πίσω από τον πάγκο.
Όταν βγήκε η ομάδα στο ημίχρονο για ζέσταμα, είχαν μπει μέσα στο γήπεδο οπαδοί που έφτυναν και έβριζαν τους παίκτες. Απευθύνθηκα στο Μάνο τον Παπαδόπουλο και μου λέει “τι μπορώ να κάνω Βαγγέλη;”. Δεν είχαμε καμία προστασία. Στην φυσούνα έγιναν κωμικοτραγικά πράγματα. Η τηλεόραση έδειξε το 10% από όσα έγιναν και είναι σκάνδαλο το ότι έγινε με το σκηνοθέτη της ΝΕΤ. Μάλλον ήθελε να δείξει τα πράγματα όπως θα ήθελε να είναι και όχι όπως έγιναν πραγματικά. Είναι σκάνδαλο αυτό που έγινε στη φυσούνα. Μάλλον αυτοί που τα έκαναν όλα αυτά θα αισθάνονται περήφανοι τώρα. Ο τρόπος που έγινε ο τελικός πρέπει να αναλυθεί από ειδικούς. Αν αυτοί πιστεύουν πως έτσι είναι το άθλημα, τι να πω;».
Για την σύγκριση των χθεσινών με τα περσινά επεισόδια στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ και τον ρόλο της διαιτησίας:
«Δεν πιστεύω ότι οι δικοί μας πρόεδροι και τα επεισόδια που έγιναν πέρυσι έχουν καμία σχέση μ' όσα έγιναν χθες. Πρόκειται για μια συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχτηκε η ομάδα μας. Δεν είναι δική μου δουλειά να μιλήσω για τη διαιτησία. Τα κριτήρια που εφάρμοσαν οι διαιτητές, ο κύριος Καρακατσάνης και ο κύριος Τανατζής κυρίως, για το μπάσκετ είναι ακαταλαβίστικά. Τα μαρτυρούν όλα οι 34 βολές σε 4 δεκάλεπτα χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη, τον Διαμαντίδη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε με μεγάλη εντιμότητα πως η ευθύνη της ομάδας του είναι μεγαλύτερη από αυτή των διαιτητών. Εγώ θα έβαζα την επιτροπή της διαιτησίας να κρίνει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ βαθμολογήθηκε άριστα η διαιτησία του κυρίου Ψαριανού. Στα τρία παιχνίδια όμως η διαιτησία ήταν 100% εναντίον μας, στη σειρά των τελικών. Ο προπονητής χθες είπε πως η απόδοση των Φώτση και Μπατίστ σε συνδυασμό με τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου ήταν καθοριστική. Όμως έχοντας ο Ολυμπιακός καλά ποσοστά ευστοχίας και αρκετές ασίστ και ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς τον κατ εξοχήν παίκτη που κερδίζει φάουλ και σούταρε 34 βολές έναντι 19 του Ολυμπιακού, πως γίνεται να μην μπορείς να ελέγξεις το παιχνίδι; Με τη Μπαρτσελόνα ο Διαμαντίδης είχε μέσο όρο εννέα κερδισμένα φάουλ».
Για τον ισχυρισμό πως η διαιτησία είχε άλλη αντιμετώπιση στην κανονική διάρκεια και άλλη στα πλέι οφ στους αγώνες των “αιωνίων”:
«Δεν είμαι ο επίσημος Ολυμπιακός, αλλά μέλος του προπονητικού τιμ. Βλέποντας τα βίντεο μιλάω για τα παιχνίδια της τελικής φάσης. Να συζητήσουμε αν θέλετε τα κριτήρια που έκριναν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου κάποια άλλη στιγμή, το επιτελείο του Ολυμπιακού είναι έτοιμο γι' αυτό. Φαντάζομαι και το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού. Χθες όμως υπάρχουν 25 φάσεις, ίσως και παραπάνω που αδικήθηκε κατάφορα ο Ολυμπιακός».
Για το αν προσπάθησαν να τους προστατεύσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στα χθεσινά επεισόδια:
«Σαφώς προσπάθησαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι προσπαθούμε να προστατεύσουμε το άθλημα. Είναι η δουλειά μας και ζούμε από αυτή. Ο Διαμαντίδης, ο Αλβέρτης, ο Τσαρτσαρής και ο Μάνος ο Παπαδόπουλος προσπάθησαν, αλλά το θέμα είναι το αποτέλεσμα. Μετρήσαμε 20 πέτρες που δεχθήκαμε και ο κομισάριος γράφει μόνο για 2 πέτρες και ότι δεν είδε επεισόδια. Ο κύριος Γιοχαλής πρέπει να ήταν σε άλλο γήπεδο, λέγοντας μετά στον Τόμιτς πως φύγατε σαν κύριοι. Δεν είναι αγανάκτηση είναι μια πραγματικότητα που κάποιος πρέπει να την εκφράσει».
Για τη στάση των διοικήσεων των ομάδων απέναντι σ' αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια:
«Είμαι στον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο και η δική μας διοίκηση έχει κόψει αυτό τον ομφάλιο λώρο μέχρι παρεξήγησης. Η δυναμική του κόσμου του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να την ελέγξουμε. Αυτή τη στιγμή προέχει να δούμε γιατί δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας την προηγούμενη ημέρα. Δεν θα βρούμε λύση αυτή την ώρα. Να βρούμε ποιος φταίει. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 δεν πετούσαν ούτε τα σπουργίτια. Επικρατούσε απόλυτη ησυχία και ηρεμία».
Για την επόμενη ημέρα της ομάδας του Ολυμπιακού:
«Κοιτάξτε δεν είμαι ο κατάλληλος. Υπάρχει και διοίκηση και προπονητής. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και στο κεφάλι και στο τιμόνι της ομάδας. Πρέπει να περιμένουμε. Δεν είναι πρέπον να αναφέρω τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στην ομάδα. Υπάρχει ιεραρχία και είναι απόλυτα ικανή να κατευθύνει σωστά την ομάδα. Μπορεί να σκεφτεί και να αποφασίσει για τις κατευθυντήριες οδούς του Ολυμπιακού το επόμενο διάστημα.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=128677915