Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»: «Ανατροπή στην πράξη»

Με κεντρικό σύνθημα: «Ανατροπή στην πράξη», αρχίζει το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, μετά τους χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία της προέδρου του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη, που
 αναπόφευκτα θα αποτελεί και την επίσημη απάντηση της ΔΗ.ΣΥ στις εξελίξεις, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν είχε παραβρεθεί στη ίδρυση του κόμματος τον περασμένο Νοέμβρη.
Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την αναγγελία ίδρυσης του κόμματος, συμμετέχουν οι εκλεγέντες αντιπρόσωποι των 20.00 περίπου μελών που προσήλθαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να εκφράσει «τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά όλες οι ψηφοφορίες για το καταστατικό, τη δομή του κόμματος αλλά και τις πολιτικές θέσεις για το μεταναστευτικό, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους κ.α., προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση ή νοθεία στο αποτέλεσμα. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες και θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου και οργάνων του κόμματος.

Η «Δημοκρατική Συμμαχία» διαθέτει ήδη πέντε βουλευτές, αλλά επειδή δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη των 10 βουλευτών, δεν εκλαμβάνεται ως κοινοβουλευτικό κόμμα με την ανάλογη εκπροσώπηση και τις χρηματοδοτήσεις από τη βουλή.

http://www.eklogika.gr/news/4929