Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οπαδικός καννιβαλισμός και στη Φρανκφούρτη!(Φωτογραφίες)

Ο οπαδικός καννιβαλισμός στο ποδόσφαιρο δεν συνιστά ελληνική αποκλειστικότητα... Συμβαίνουν και αλλού πράγματα, τα οποία υποβιβάζουν το άθλημα και πείθουν ορισμένους ότι δεν αξίζει να ασχολούνται με ένα σπορ που όταν είναι υγιές και καθαρό, πραγματικά γεμίζει ψυχικά αυτούς που το παρακολουθούν.
Σκυλιά, αυτοκίνητα και ΜΑΤ έβγαλαν οι Γερμανοί για να αντιμετωπίσουν τους «κάφρους  της Αΐντραχτ.Αλλος ένας συλληφθείς από τη γερμανική αστυνομία που δεν «χαρίζει» κάστανα...Οι συλληφθέντες στη σειρά για να οδηγηθούν στο τμήμα και εν συνεχεία ενώπιον της Δικαιοσύνης. Διότι εκεί δεν είναι Ελλάδα...«Που να κουνηθεί ο οπαδός της Αΐντραχτ;»Το περιπολικό περίμενε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου να εξομαλυνθεί η κατάσταση για να αποχωρήσουν οι παίκτες της Αΐντραχτ.Στη σειρά οι συλληφθέντες για να τους περάσουν οι αρχές τις χειροπέδες.

Ολη η Ελλάδα παρακολούθησε το Σάββατο την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Είδε τι έγινε εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ με το ματς να χαρακτηρίζεται ως τελικός της ντροπής... Ασχήμιες, όμως, υπήρξαν και την ίδια μέρα και στη Γερμανία και δη στο ματς της Μάιντς με την Αΐντραχτ από πλευράς των οπαδών της ομάδας της Φρανκφούρτης. Και η αναφορά δεν γίνεται για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αλλά για να καταδείξουμε ότι η οπαδική καφρίλα δεν έχει χρώμα ομάδας και εθνικότητα.

Η ομάδα του Φάνη Γκέκα έχανε στο ημίχρονο με 3-0 και πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ετσι από το ημίχρονο οι οπαδοί της Αϊντραχτ άρχισαν να αποχωρούν από το «Μπρούχβεγκ». Και δεν μιλάμε για 100 ή 200, αλλά για περίπου 2.000 κόσμο με αποτέλεσμα στο 75' οι θύρες που φιλοξενούσαν τους φίλους των φιλοξενούμενων να ΄χουν αδειάσει. Και αυτοί δεν έφυγαν ήσυχα... Είχαν φροντίσει νωρίτερα να κάνουν κάποιες ζημιές με σημαντική μερίδα οπαδών, περίπου 400, να καταφθάσουν στο γήπεδο της δικής τους ομάδας αναμένοντας την αποστολή και τους παίκτες που θα μετέβαιναν για να πάρουν τα Ι.Χ. τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το πούλμαν της Αΐντραχτ δέχθηκε επίθεση κατά την πορεία του στον αυτοκινητόδρομο προς τη Φρανκφούρτη με την αστυνομία να επεμβαίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να προχωρά στη σύλληψη 19 ατόμων. Εν τέλει η ομάδα έφθασε στο γήπεδο της και οι παίκτες με τη βοήθεια της αστυνομίας επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα τους και αποχώρησαν με έναν ποδοσφαιριστή, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε στο ρεπορτάζ της η «Bild», να δηλώνει πως «χωρίς την παρουσία της αστυνομίας και την επέμβαση της, τίποτα δεν θα ήταν ασφαλές».

Με δεδομένα, λοιπόν, τα όσα ακολούθησαν της ήττας από τη Μάιντς, η διοίκηση της Αϊντραχτ αποφάσισε να αναβάλει τόσο την κυριακάτικη όσο και τη σημερινή προπόνηση της ομάδας! «Για λόγους ασφαλείας αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τις δυο προπονήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αΐντραχτ, Κάρστεν Κνόοπ.

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ